Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 08 18

Teismo už vairavimą išgėrus laukiantis parlamentaras A.Vidžiūnas tebeturi teisę vairuoti

Už vairavimą išgėrus teisiamas Seimo narys konservatorius Arvydas Vidžiūnas kol kas vairuotojo pažymėjimo nėra praradęs.
Arvydas Vidžiūnas sakė nesitikėjęs, kad dėl dviejų vyno taurių jo girtumas viršys leistiną normą.
Arvydas Vidžiūnas sakė nesitikėjęs, kad dėl dviejų vyno taurių jo girtumas viršys leistiną normą.

Be to, parlamentaras dar ilgai galės nevaržomai vairuoti automobilį, nors jo byla jau pasiekusi Lietuvos vyriausiąjį administracinį teismą (LVAT). Taip nutiko, nes šiame teisme yra susidariusi didelė eilė bylų, o skubos tvarka jos neketinama spręsti.

Vilniaus miesto apylinkės teismo birželio 12 d. nutartį LVAT apskundė sostinės Vyriausiasis policijos komisariatas. Skundas buvo gautas liepos 2 d.

Policija liko nepatenkinta pirmosios instancijos teismo sprendimu, kuriuo A.Vidžiūno administracinio teisės pažeidimo byla, kurioje jis kaltinamas vairavęs transporto priemonę neblaivus, buvo nutraukta.

Vis dėlto, kaip BNS sakė LVAT atstovė spaudai Neringa Lukoševičienė, Seimo nario byla bus nagrinėjama eilės tvarka, o jos nagrinėjimo gali tekti laukti net apie metus.

Tuo metu, Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Pauliaus Radvilavičiaus teigimu, A.Vidžiūnas iki šiol turi vairuotojo pažymėjimą, nes esą teismas nenustatė, kad jis padarė pažeidimą.

„Iš A.Vidžiūno niekada nebuvo atimta teisė vairuoti. Nėra įrodyta žmogaus kaltė, nėra už ką ir atimti“, – teigė P.Radvilavičius.

Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos narį A.Vidžiūną, vairuojantį savo automobilį, policija sustabdė Vilniuje gegužės 20-osios pavakarę. Tąsyk alkoholio matuoklis užfiksavo, kad parlamentaro organizme yra 0,83 promilės alkoholio. Leistina norma – 0,4 promilės.

Administracinio teisės pažeidimo byla buvo perduota Vilniaus 1-ajam apylinkės teismui. Tačiau teisėjas Robertas Rainys nutraukė bylą, nes A.Vidžiūnas teigė, jog porą taurių vyno išgėrė prieš sėsdamas prie vairo.Iš A.Vidžiūno niekada nebuvo atimta teisė vairuoti. Nėra įrodyta žmogaus kaltė, nėra už ką ir atimti...

Anot teisėjo, „iš alkotesterio „Drager" instrukcijoje numatytų reikalavimų tikrinamam asmeniui matyti, kad išgėrus alkoholio būtina palaukti bent 15 minučių iki tikrinimo, nes burnoje esantys alkoholio likučiai gali iškreipti parodymus".

Tuo remdamasis teisėjas padarė išvadą, kad „nuo A.Vidžiūno alkoholio vartojimo ir jo patikrinimo alkotesteriu galėjo nepraeiti bent 15 minučių. Todėl yra pakankamas pagrindas abejoti alkotesterio parodymų objektyvumu".

Vilniaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas su šiuo sprendimu nesutiko ir apskundė jį LVAT.

Be to, paaiškėjo, kad konservatorius nuo apylinkės teismo nuslėpė, kad jis girtumą, kai buvo policijos sulaikytas neblaivus prie vairo, tikrinosi ir medicinos įstaigoje.

Medikai politiko organizme po pareigūnų patikrinimo praėjus 1,5 valandos aptiko dar didesnį – 0,86 promilės – kiekį alkoholio.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius