Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 02 23

Teismui nepavyko tęsti Sauso 13-osios bylos

Dėl advokatės ligos Vilniaus apygardos teismui antradienį nepavyko tęsti Sausio 13-osios bylos nagrinėjimo. Taip pat atšauktas trečiadienį suplanuotas posėdis, nes gynėja pateikė medikų pažymą, kad bus nedarbinga kelias dienas.
Teismo posėdis Sausio 13-osios byloje
Teismo posėdis Sausio 13-osios byloje / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Bylos nagrinėjimas bus tęsiamas vasario 29 dieną.

Teisėja Ainora Kornelija Macevičienė paragino advokatus dalyvauti bylos nagrinėjime, nes atidėliojant bylą vilkinamas procesas, vienas kaltinamųjų Rusijos pilietis yra suimtas.

Sausio 13-osios bylą Vilniaus apygardos teismas pradėjo nagrinėti praeitą mėnesį. Tai viena didžiausių teisėsaugos bylų nepriklausomos Lietuvos istorijoje.

Joje daugiau kaip 60 buvusių sovietų pareigūnų kaltinami karo nusikaltimais ir nusikaltimais žmoniškumui. Visi, išskyrus du, bus teisiami už akių. Dauguma kaltinamųjų gyvena Rusijoje ir Baltarusijoje, kurios atsisakė suteikti Lietuvai teisinę pagalbą.

1991 metų sausio 13-osios naktį sovietų kariniams daliniams šturmuojant Vilniaus televizijos bokštą bei Radijo ir televizijos komiteto pastatą žuvo 14 žmonių.

1999 metais Sausio 13-osios byloje dėl antivalstybinių organizacijų kūrimo ir kitų nusikaltimų kalėti buvo nuteisti šeši asmenys. Byla dėl karo nusikaltimų ir nusikaltimų žmoniškumui pirmyn pasistūmėjo priėmus įstatymo pataisas dėl teismo proceso už akių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius