Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 03 02

Teismui perduota byla dėl kyšininkavimo

Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai, tęsdami Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Panevėžio valdybos pradėtą ikiteisminį tyrimą ir jį atlikę, perdavė Panevėžio miesto apylinkės teismui baudžiamąją bylą dėl kyšininkavimo, piktnaudžiavimo tarnyba ir dokumentų klastojimo.
Plaktukas
Plaktukas / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.
Temos: 1 Kyšis

Šiomis nusikalstamomis veikomis kaltinamas buvęs valstybės tarnautojas K.J., dirbęs Valstybinės kelių transporto inspekcijos Panevėžio regiono departamento Panevėžio kontrolės skyriaus vyriausiuoju inspektoriumi.

STT Panevėžio valdybos pareigūnai, bendradarbiaudami su Muitinės departamento Tarnybinių tyrimų tarnyba, vyriausiąjį inspektorių K.J. sulaikė pernai vasarą, kai jis iš Estijos piliečio, neturėjusio mokesčio sumokėjimą patvirtinančio dokumento, reikalavo kyšio ir jį paėmė.

Netrukus buvo atskleista ir daugiau nusikalstamų valstybės tarnautojo K.J. veikų. Vyriausiasis inspektorius, Panevėžio rajone nustatęs poilsio trukmės pažeidimą, vairuotojui už kyšį pasiūlė neforminti pažeidimo; Pasvalio rajone už analogišką pažeidimą iš vairuotojo paėmė baudai skirtus pinigus ir juos pasisavino. K.J., norėdamas nuslėpti nusikalstamas veikas, klastojo dokumentus – kontrolės aktuose pateikdavo neteisingą informaciją, neįrašydavo duomenų apie pažeidimus. STT Panevėžio valdybos pareigūnai kartu su K.J. buvo sulaikę ir jo bendradarbį A.P.

Ikiteisminis tyrimas dėl A.P. nusikalstamų veikų dar tęsiamas Panevėžio apygardos prokuratūroje.

Minint Tarptautinę antikorupcijos dieną, kai buvo pagerbti nepakančiausi korupcijai Lietuvos žurnalistai ir visuomenės atstovai, padėka už nesitaikstymą su nesąžiningumu ir korupcija buvo įteikta ir vienam užsieniečiui – Estijos piliečiui, pranešusiam STT apie tai, kad Lietuvos pareigūnai reikalauja duoti kyšį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius