Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 06 15

Telekomunikacijų bendrovės kliento suklastoto parašo detektyvas

Vienos telekomunikacijų bendrovės pasiūlymu pasinaudojęs ir nusivylęs klaipėdietis liko nustėręs – vyriškis negalėjo patikėti, kad galėjo būti suklastotas jo parašas ir taip nutraukta sutartis.
A.Vilimas nustebo sužinojęs apie neva jo parašu patvirtintą sutartį.
Arūnas Vilimas nustebo sužinojęs apie neva jo parašu patvirtintą sutartį. / Asmeninio archyvo nuotr.

Istorija prasidėjo nuo to, kai klaipėdiečiui Arūnui Vilimui paskambino iš bendrovės „Omnitel“ ir pasiūlė įsigyti mobilųjį internetą bei nešiojamąjį kompiuterį už 1 litą, sutartį pasirašant trejiems metams.

„Man kaip tik reikėjo naujo kompiuterio. Kai antrą kartą paskambino, sakė, jog kompiuterį atveš kurjeris. Buvom sutarę, kad kompiuteris bus su lietuviška „Windows“ versija“, –  „15min“ kalbėjo A.Vilimas.

Problemos dėl kalbos

Tačiau kurjerio atvežtas kompiuteris buvo su angliška „Windows“ versija. Po ilgų analizių su keliais specialistais, paaiškėjo, kad kalba galima tik angliška. Klientas liko nepatenkintas, kadangi jis nemoka šios užsienio kalbos, be to, buvo tartasi, kad gaus su lietuviška versija.

Dėl tokio nesusipratimo klaipėdietis parašė pretenziją pardavėjams, vildamasis, kad kompiuteris bus pakeistas į kitą, turintį lietuvišką „Windows“ versiją. Anot A.Vilimo, pretenzija buvo atmesta, teisinantis, kad pokalbių įrašuose nebuvo kalbama apie lietuviškus „Windows'us“.

Klaipėdietis kreipėsi ir į Vartotojų teisių apsaugos tarnybą. Pastaroji, išnagrinėjusi prašymą, teigė, kad pardavėjas privalo pirkėjui suteikti būtiną, teisingą ir visapusišką informaciją apie parduodamus daiktus. Vartotojų teisių gynėjai kreipėsi į telekomunikacijų bendrovę, siūlydama ginčą spręsti taikiai. Kol kas klaipėdietis negavo atsakymo iš Lietuvos vartotojų teisių apsaugos tarnybos.

Dėl parašo kreipėsi į policiją

Vėliau klaipėdiečiui buvo paskambinta iš telekomunikacijų bendrovės, paprašyta atvežti kompiuterį ir toliau laukti skambučio. Nesulaukęs jo, A.Vilimas pats paskambino ir išgirdo, kad jis yra nutraukęs sutartį, o po prašymu suraitytas jo parašas.

Klaipėdietis labai nustebo. Jis tvirtina nieko nežinąs apie sutartį ir nieko nepasirašinėjęs. A.Vilimas įtaria, kad jo parašas suklastotas, todėl kreipėsi į policiją.

„Omnitel“ Išorinės komunikacijos vadybininkas Tadas Jackus, teigė, kad bendrovės atstovai, siekdami išsiaiškinti šį atvejį, susisiekė su klientu ir išsiaiškino kilusius klausimus.
„Nei mes klientui, nei jis mums pretenzijų neturime“, – atsakė T.Jackus.

A.Vilimas taip pat patvirtino, kad su juo buvo susiekta iškart, kai jis kreipėsi į žiniasklaidą. Jo buvo paprašyta neviešinti informacijos ir bandyti apsieiti be teisėsaugos tyrimų.

Anot klaipėdiečio, bendrovės vadovai pažadėjo atlikti vidinį tyrimą dėl suklastoto jo parašo ir su juo eiti į kompromisus. 

Asmeninio archyvo nuotr./A.Vilimas nustebo sužinojęs apie neva jo paraau patvirtintą sutartį.
Asmeninio archyvo nuotr./A.Vilimas nustebo sužinojęs apie neva jo parašu patvirtintą sutartį.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius