Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 11 08 /20:35

Telšių merą rinko mažiau nei trečdalis rinkėjų – vyks antrasis rinkimų turas

Sekmadienį iki 19 val. renkant Telšių rajono merą balsavo 26,73 proc. rinkėjų, dar 5,42 proc. savo valią pareiškė iš anksto – iš viso apie 31 proc. rinkimų teisę turinčių telšiškių. Telšių merą rinkti galėjo 38 tūkst. 648 asmenų. Tai reiškia, kad lapkričio 22 dieną bus rengiamas antrasis rinkimų turas.
Rinkimai Kaune
Rinkimai / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Rinkimai įvyko be pažeidimų, sekmadienio vakarą konstatavo Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) pirmininkas Zenonas Vaigauskas.

Skundų dėl galimos tvarkos pažeidimo negavo nei VRK, nei Savivaldybės rinkimų komisija, nei Telšių policija, nei „Baltųjų pirštinių“ atstovai.

Iš viso rinkimuose dėl Telšių mero posto kovoja septyni kandidatai, dauguma jų kandidatavo ir rinkimuose šių metų kovą. Penki iš kandidatų dirba naujoje savivaldybės taryboje.

Rinkimuose kandidatuoja savarankiškai išsikėlęs kandidatas Algirdas Bacevičius, laikinasis savivaldybės vadovas, vicemeras „darbietis“ Petras Kuizinas, „Tvarkos ir teisingumo“ atstovas Almantas Lukavičius, Lietuvos laisvės sąjungos (liberalų) kandidatas Deivydas Rubežius, Liberalų sąjūdžio atstovė Jolanta Rupeikienė, konservatorius Mantas Serva, socialdemokratas Saulius Urbonas.

Meras jau pirmajame ture bus išrinktas, jei esant ne mažesniam kaip 40 proc. rinkėjų aktyvumui jis gaus daugiau kaip pusę balsų. Meras galėtų būti išrinktas jau pirmajame ture ir esant mažesniam aktyvumui, tačiau už jį savo balsą turėtų atiduoti ne mažiau kaip penktadalis visų tos savivaldybės rinkėjų. Kitu atveju du daugiausiai balsų surinkę kandidatai susitiks antrajame ture po dviejų savaičių.

Rinkimai Telšiuose rengiami po to, kai liepos 10 dieną per avariją Vilniuje dėl širdies ligos mirė pirmą kartą tiesioginiuose merų rinkimuose išrinktas socialdemokratas Vytautas Kleiva.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius