Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 08 26

Telšiuose beveik po 10 metų rekonstrukcijos atidaryta biblioteka

Telšiuose po remonto atidaryta Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka. Naujose bibliotekos erdvėse bus pristatomos profesionalių dailininkų parodos, modernios technologijos ir jaunimo bei vaikų kūrybos programos.
Dėl sumažėjusio finansavimo šiemet bibliotekos pasipildys nedaugeliu naujų leidinių.
Biblioteka. Asociatyvi nuotr. / J.Andriejauskaitės nuotr.
Temos: 2 Telšiai Biblioteka

Pirmieji į atsinaujinusią biblioteką susirinko mažieji Žemaitijos sostinės gyventojai su tėveliais, jiems rūpėjo pamatyti, kaip daiktus spausdina erdvinis spausdintuvas, pažaisti su robotukais ir apžiūrėti naujas knygas.

Renovacija Telšių Karolinos Praniauskaitės viešojoje bibliotekoje tęsėsi bemaž dešimt metų ir atsiėjo apie 10 mln. eurų. Tuo metu bibliotekos skyriai buvo įsikūrę skirtingose miesto vietose, tai buvo nepatogu ir darbuotojams, ir skaitytojams.

„Dabar turime ir naujas didesnės erdvės – esame įsikūrę per keturis bibliotekos aukštus, – turime saugyklą ir modernią biblioteką, kurioje yra liftas“, – teigė bibliotekos direktorė Virginija Čeniauskienė.

Direktorės pavaduotoja Vida Urnikienė teigė, jog šiuo metu bibliotekoje viename aukšte yra 18 kompiuterių, dar įsikurs mokymo centras, kur bus įrengta 12 vietų norintiems mokytis.

Šiuo metu bibliotekos fonduose per 90 tūkst. knygų, jas skaito šiek tiek daugiau nei 2 tūkst. Žemaitijos sostinės gyventojų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius