Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 09 30

Teniso ateitis – privačiose rankose

Žaidėjų šimtai, o aikštelių vos kelios – su tokia situacija susiduria teniso sporto mėgėjai. Klaipėdos valdžia pamažu imasi spręsti šią problemą. Teniso kortų plėtrą ketinama patikėti verslininkams. Visos procedūros užtruks apie metus.
Norinčių pažaisti tenisą vis daugėja, o aikščių trūksta.
Norinčių pažaisti tenisą vis daugėja, o aikščių trūksta. / Vakarų teniso nuotr.
Temos: 1 Lauko tenisas

„Vasarą žaidėme atviruose kortuose, nesukome galvos, kaip bus rudenį, o dabar vos galime rasti laisvą salę, nes jų tik kelios. Kai kur kainos rudenį įspūdingos – po 70 Lt už valandą. Net dešimtmetį šiuo sportu užsiimantys vyrai sako, kad to dar nėra buvę – neįmanoma rasti salės“, – sakė pusantrų metų tenisą žaidžianti Kristina.

Žaidėjų – daug

Vakar miesto tarybos kolegijos posėdyje buvo pateikta informacija apie teniso sporto šakos infrastruktūros poreikį Klaipėdoje.

„Šiuo metu nuolat tenisą žaidžia apie 300 vaikų ir daugiau nei 100 suaugusiųjų. Dar apie 150 klaipėdiečių sportuoja epizodiškai, tik vasarą, nes žiemą nėra kur. Vienai treniruotei reikia bent valandos, o kortus užima vos du žmonės, todėl teniso aikščių plėtra būtina. Ypač to reikia vaikams“, – kalbėjo savivaldybės sporto skyriaus vyriausiasis specialistas Ignas Pocius.

Skelbs konkursą

Savivaldybės duomenimis, Klaipėdoje yra 13 atvirų ir 5 uždaros teniso aikštelės. Vasarą už valandą teniso aikštelėje prašoma apie 20–50 Lt, žiemą – 50–70 Lt. Žaidimas su treneriu kainuoja papildomai.

Į savivaldybę kreipėsi keletas verslininkų, prašydami suteikti galimybę įrengti teniso kortus. Posėdyje svarstyta, ar verslininkams parduoti tenisui tinkamą žemę, ar skelbti koncesijos konkursą. „Pritarta antrajam variantui, nes parduodant žemę, kuri yra geroje vietoje, labai išaugtų kaina ir paslauga pabrangtų“, – teigė I.Pocius. Sutartyje ketinama numatyti, kad 70–80 proc. naujų aikštelių užimtumo laiko būtų skirta vaikams.

Buvusioje Ledo arenoje teniso kortus įsteigusios bendrovės „Vakarų tenisas“ direktorius Raimundas Gricius pastebėjo, kad tenisas iš tiesų labai išpopuliarėjo. „Ričardas Berankis itin išpopuliarino šį sportą. Pas mus jį žaidžia žmonės nuo penkerių iki 60 metų. Štai, ką tik pradėjo žaisti moteris, kuriai 55-eri. Tai visiems tinkamas sportas, patiriama mažai traumų“, – pasakojo R.Gricius.

Anot jo, naujų teniso kortų plėtra įmanoma tik suvienijus jėgas su savivaldybe. Keturių kortų įrengimas kainuoja apie 4-6 mln. Lt. „Reikėtų daugiau skirti sportui, mažiau sveikatos prevencijai. Kai bus daugiau sportuojančių – mažiau gulės ligoninėse“, – iš kur gauti pinigų sufleravo R.Gricius. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius