Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 01 31

Termofikacinė elektrinė kaitina aistras

Klaipėdoje iki šiol jau nuvilnijo ne viena protesto akcija prieš vadinamosios šiukšlių deginimo gamyklos atsiradimą, o šiuo metu iniciatyvinės grupės renka parašus, kad rinkimų dieną galėtų organizuoti gyventojų apklausą dėl jėgainės statybų ir kitų miestui aktualių klausimų.
Klaipėdoje renkami parašai, kad būtų inicijuota apklausa dėl termofikacinės jėgainės  statybų.
Klaipėdoje renkami parašai, kad būtų inicijuota apklausa dėl termofikacinės jėgainės statybų. / Organizatorių nuotr.

Pradėjus rinkti parašus, šįkart sujudo miesto meras Rimantas Taraškevičius. Jis kreipėsi į specialiąsias tarnybas, nes, pasak jo, mieste grupelės žmonių skleidžia neteisingą informaciją apie termofikacinės jėgainės statybas. Jo įsitikinimu, taip yra pažeidžiami Lietuvos interesai.

„Miestiečiai yra kviečiami pasirašyti ant lapo, kuriame sakoma, kad Klaipėdos valdžia nori pastatyti šiukšlių deginimo fabriką. Mes niekada to nesirengėme daryti. Ruošiamės statyti termofikacinę elektrinę, kurios viena iš sudėtinių kuro rūšių gali būti atliekos ir ne bet kokios, o išrūšiuotos. Žmonės yra klaidinami, kad bus deginama viskas. Klausimas – kas už viso to stovi?“, –  savo poziciją dėstė R.Taraškevičius. Meras kalbėjosi su prokurorais ir specialiųjų tarnybų atstovais.

„Prašėme, kad būtų atkreiptas dėmesys į dezinformacijos skleidimą. Pasidomėta, kam tai naudinga, kas viską kuria, kokiais tikslais tai daroma“, – tęsė R.Taraškevičius.

Anot jo, savivaldybė vykdo valstybės politiką. Prieš daugiau nei dešimtmetį buvo priimtas Vyriausybės nutarimas didžiuosiuose šalies miestuose statyti termofikacines elektrines ir pirmoji jų turėtų atsirasti uostamiestyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius