Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 04 01

Tiesa ar melas? S.Skvernelis apie vienintelį R.Šimašiaus darbą: „Tai yra nupjauta tuja“

Premjeras Saulius Skvernelis prieš kelias dienas pareiškė, kad vienintelis Vilniaus mero Remigijaus Šimašiaus konkretus darbas per dvejus metus – nupjauta tuja. Meras puolė teisintis, kad padarė daug didelių darbų, tačiau šįkart apsiribokime tujomis. Vien užmetus akį į archyvines nuotraukas ir filmuotą medžiagą tampa aišku, kad Vilniaus meras, griaudamas nelegalią tvorą Žvėryne, nuveikė gerokai daugiau.
Saulius Skvernelis ir Remigijus Šimašius
Saulius Skvernelis ir Remigijus Šimašius / 15min nuotr.

Įvykis, įsirėžęs į S.Skvernelio atmintį kaip vienintelis realus R.Šimašiaus darbas, buvo kovo 2 dieną. Vilniaus meras tuomet kartu su darbininkais atvyko į Birutės gatvę Žvėryne nuo Neries pusės ir ėmėsi pjūklo, taip parodydamas, kas laukia neteisėtai užtvertų ar apsodintų teritorijų.

Žemėje, kurią nelegaliai buvo užsitvėrę vietos gyventojai, atsiras dviračių takas, tad, atrodytų, mero pastangos – geros.

Premjeras jį įvertino kaip vienintelį, kurį per dvejus metus realiai nudirbo R.Šimašius. „Matyt, visi vilniečiai galėtų įvertinti ir labai vietoje būtų panaudoti tą terminologiją – konkretūs, realūs darbai. Aš per tuos dvejus metus su trupučiu matyčiau vieną realų konkretų darbą. Nežinau, ar jis geras, ar blogas, tai yra nupjauta tuja prie Neries, kalbant apie nelegalias tvoras. Tą padarė Vilniaus meras. Daugiau kardinalių esminių pokyčių tikrai nematau, daug kas vyksta iš inercijos“, – LNK televizijos žinioms sakė S.Skvernelis.

Toliau jis vardijo, kur trūksta proveržio: tai ir Nacionalinio stadiono projektas, ir viešojo transporto konkursai.

VIDEO: Vilniuje pradėtos ardyti įžūliai užsitvertos nelegalios tvoros ir gyvatvorės valstybinėje žemėje

Meras nenutylėjo ir premjerui atsikirto, kaip mėgsta, socialiniame tinkle „Facebook“. „Norėčiau pasakyti Premjerui apie Lietuvą, dėl kurios man labai neramu, tačiau šį kartą pasakysiu apie Vilnių. Manau, reikėtų padėti Vilniui ir imti pavyzdį iš šiandieninio Vilniaus. Dėl visų žmonių – kad gyventojų ir gerai apmokamų darbo vietų sparčiai daugėtų ne tik Vilniuje, bet visoje Lietuvoje.

Nes kai Vyriausybei pavaldi Nacionalinė žemės tarnyba baido investuotojus, tai Vilnius gina juos ir kovoja už naujas darbo vietas ir investicijas, ir pateikia planą Vyriausybei, kaip sutvarkyti NŽT. Kai Lietuvoje tik pradedamos spręsti valstybinių įmonių problemos, tai Vilnius jau nužengė į priekį. „Vilniaus vandenys“ mažina kainas ir uždirbo pelną – ar kuri nors vyriausybei pavaldi įmonė turi tokių pavyzdžių?“ – tą patį vakarą, kai LNK transliavo reportažą, parašė meras. Jis išvardijo ir daugiau savo darbų.

15min nusprendė išsiaiškinti, ar tikrai meras nupjovė tik vieną tują, kaip įvardijo premjeras. Pasirodo, S.Skvernelis yra neteisus – iš karto po to, kai R.Šimašius pasišvaistė pjūklu, nelegalios tvoros vietoje liko bent penki kelmai. Tad meras nupjovė mažiausiai penkias tujas, gal net ir daugiau. Šie neginčijami įrodymai užfiksuoti vaizdo įraše, kurį galite pamatyti.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Remigijus Šimašius
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Remigijus Šimašius

Be tujų R.Šimašius pjovė ir gudobeles, taip pat tankiai sužėlusias nelegalioje gyvatvorėje, jų nupjovė mažiausiai septynias. O dar meras koja išvertė neaukštą vielinę tvorelę, kuri taip pat saugojo nelegaliai užimtą valstybinę žemę.

Jūs klausiate – tikriname mes
Įveskite politiko ar kito visuomenės veikėjo teiginį, kurį reikia patikrinti. Jei tik įmanoma, nurodykite, kur ir kada tai buvo pasakyta.
* privalomi laukai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius