-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 04 10

Kaip per Velykas bus ribojamas patekimas į Klaipėdą?

Klaipėdos miesto valdžia pranešė, kaip bus ribojamas patekimas į šį didmiestį.
Klaipėdos senamiesčio planas
Klaipėdos senamiesčio planas / J. Andriejauskaitės / 15min nuotr.

Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Neniškis, meras Vytautas Grubliauskas ir Klaipėdos apskrities VPK vadovas Alfonsas Motuzas detaliai papasakojo, kaip šventinį savaitgalį bus ribojamas patekimas į Klaipėdos miestą.

Penktadienį 19 val. Klaipėdoje bus pradedama statyti ženklus prie įvažiavimų į miestą. Bus įrengti mobilūs postai, jų iš viso apskrityje bus 34. Patekimas į miestą bus kontroliuojamas ir pasitelkus ir vaizdo stebėjimo priemones. Pagrindiniuose įvažiavimo į miestą keliuose bus kontrolės postai, nepagrindiniuose – draudimo ženklai. Įspėjama – apvažiuoti postus bus kone neįmanoma.

„Tai ne policijos akcija, policija tik pagalbininkas visuomenei, kaip įspėjimas, kad reikia stengtis šias šventes praleisti neįprastai būnant namuose“, – teigė A.Motuzas.

Į miestą bus galima patekti nelaimės (ligos, mirties) atveju, žmonėms, kurie dirba mieste, tačiau gyvena kituose rajonuose. Įvažiuoti galės ir tie, kurie Klaipėdoje turi nekilnojamojo turto.

Komisaras teigė, kad pareigūnai nenusiteikę visų pažeidėjų bausti, bus bandoma situaciją vertinti tolerantiškai. „Stebėsime, juk suprantame, kad su treningais į laidotuves nevažiuoja ir į vestuves su meškerėmis“, – sakė A.Motuzas.

Jis taip pat paragino jau iš anksto turėti pasiruošus reikiamus dokumentus – nekilnojamojo turto nuosavybės, ar kokios nelaimės liudijimo. Geriausiai – turėti telefone nuotraukas.

Informuojama, kad bus dviejų tipų kontrolė: eismas bus draudžiamas arba stovės pareigūnai, šauliai ar policijos rėmėjai.

G.Neniškis prašė neieškoti kelių į miestą žvyrkeliais, kiemais.

„Klaipėda vis dar vartai patekimo į Lietuvą. Noriu pasakyti, kad nebus jokių problemų parvežti grįžusiuosius iš Vokietijos. Nebus jokių ribojimų kitų savivaldybių gyventojams parsivežti savo žmones“, – tikino G.Neniškis.

A.Motuzas informavo, kad dabar per parą Klaipėdos apskrityje surašoma apie 30 protokolų dėl karantino taisyklių nepaisymo.

Savaitgalį bus ribojamas patekimas ir į pajūrį.

Ketvirtadienio vakarą Klaipėdos rajono meras Bronius Markauskas pranešė, kad bus uždaromi Gargždai ir Priekulė.

Eismas bus ribojamas nuo penktadienio 20 val. iki pirmadienio vakaro 20 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius