-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2009 02 04

Tikrino alkoholio prekybos „taškus“

Policijos pareigūnai, patikrinę dalį naktimis alkoholiu prekiaujančių ar prekiavusių parduotuvių, jokių pažeidimų neužfiksavo.
Patikrinę 11 licencijas prekiauti alkoholiu turinčių įstaigų, pareigūnai jokių pažeidimų neužfiksavo.
Patikrinę 11 licencijas prekiauti alkoholiu turinčių įstaigų, pareigūnai jokių pažeidimų neužfiksavo. / Eriko Ovčarenko/dienraščio „15 minučių“ nuotr.

Šių metų pradžioje įsigaliojus Alkoholio kontrolės įstatymo pataisoms, mažmeninėms prekybos įmonėms buvo uždrausta prekiauti alkoholiniais gėrimais nuo 22 iki 8 val. Tačiau Žaliakalnio policijos komisariato pareigūnai nuolat sulaukia gyventojų skundų dėl nesiliaujančios naktinės prekybos svaigiaisiais gėrimais.

Siekdami įsitikinti, ar šiuose skunduose yra tiesos, Žaliakalnio komisariato Prevencijos poskyrio pareigūnai vieną vėlų praėjusios savaitės vakarą surengė Kalniečių ir Eigulių mikrorajonuose esančių prekybos įstaigų patikrinimą. Civiliais drabužiais persirengę policininkai, į pagalbą pasitelkę ir policijos rėmėjus, jau po 22 val. bandė įsigyti alkoholinių gėrimų. Tačiau nė vienoje iš 11 patikrintų įstaigų jiems to padaryti nepavyko. „Nei civiliais drabužiais apsirengusiems pareigūnams, nei vyresnio amžiaus policijos rėmėjams alkoholio niekur niekas nepardavė. Esame kalbėję su aplinkui gyvenančiais žmonėmis, kurie sakė, jog kioskeliuose alkoholis parduodamas tik pažįstamiems. Kadangi tai nėra labai sunkus nusikaltimas, mes nelaukėme pasaloje paros, kad sulauktumėme pažeidimo. Masiškos prekybos tikrai nėra“, – pasakojo Žaliakalnio policijos komisariato Prevencijos poskyrio viršininkas Dainius Trumpelis.

Policininkai, patikrinę 11 licencijas prekiauti alkoholiu turinčių įstaigų, nustatė, jog 6 iš jų po 22 val. jau nedirbo, 2 visą parą veikiantys kioskai po 22 val. prekybą svaigalais buvo nutraukę, o trys įmonės, kažkada buvusios parduotuvėmis, tačiau šįmet įsiregistravusios kaip barai, alkoholiu teisėtai prekiavo visą parą.

„Įstatymas buvo sukurtas tam, kad apribotų naktinę prekybą alkoholiu, tačiau jis kol kas neveikia. Pavyzdžiui, degalinės šią akimirką yra labiau panašios į viešojo maitinimo įstaigas nei kioskai, kuriuose pastatyta kėdė, staliukas, o prekiaujama vis tiek per langelį“, – įstatymo spragomis pasinaudojusių smulkiųjų verslininkų „barus“ su degalinėmis lygino D.Trumpelis.

Anot pareigūno, alkoholiu prekiaujančių įstaigų kontrolė bus vykdoma nuolatos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius