Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 09 28

Tinklininkų košmarą nagrinės prokurorai

Kaune savaitgalį surengtose tinklinio varžybose dalyvavusių paauglių košmaras pagaliau baigėsi. Vakar iš ligoninės buvo išleisti paskutiniai maistu apsinuodiję jaunuoliai. Neabejojama, jog visi jie blogai pasijuto po pietų vienoje iš Kauno kavinių.
Nors vakar kavinės „Alibi“ durys buvo atidarytos, užeiga klientų neaptarnavo.
Nors vakar kavinės durys buvo atidarytos, užeiga klientų neaptarnavo. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Iš 90-ties Lietuvos jaunių žaidynių tinklinio finalinėse varžybose dalyvavusių 15–17 metų amžiaus jaunuolių daugiau nei trečdalis buvo priversti kreiptis į medikus. Praėjusio šeštadienio pavakarę prastai pasijuto 21, o kitos dienos ryte – dar 14 paauglių. Dauguma sunegalavusiųjų buvo skubiai paguldyti į ligoninę. Keturių merginų būklė buvo itin sunki, jos buvo patekusios į Reanimacijos skyriaus medikų globą.

Tokio protrūkio dar nebuvo

Į ligoninę patekę paaugliai skundėsi pykinimu, vėmė, viduriavo, jautė bendrą organizmo silpnumą, kai kurie smarkiai karščiavo. Medikų teigimu, jaunuoliai apsinuodijo maistu.

Kauno klinikinės ligoninės administratorius motinos ir vaiko priežiūrai Algirdas Andriuška tikino neprisimenantis atvejo, kuomet į ligoninę per vieną parą būtų kreipęsi kelios dešimtys apsinuodijusių žmonių: „Yra buvę, kad dėl Roto ar Noro viruso vienu metu atvažiuotų keli ikimokyklinio amžiaus vaikai. Šioje ligoninėje dirbu jau daug metų, bet kad per parą atvažiuotų tiek jaunuolių, tai to dar nėra buvę.“

Virtuvėje sukosi ir buhalterė

Visi tinklinio varžybų dalyviai praėjusį penktadienį ir šeštadienį pietavo Kauno centre veikiančioje kavinėje „Alibi“. Kadangi į medikus dėl tokių pačių sveikatos problemų kreipėsi daugiau nei trečdalis sportininkų, neabejojama, jog jų sunegalavimo priežastis slypi valgytame maiste.

„Būtent dėl to kavinės veikla ir buvo sustabdyta“, – teigė Kauno valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (KVMVT) Maisto skyriaus vedėjas Petras Tarvydas.

Anot specialisto, kavinėje buvo užfiksuota nemažai pažeidimų: maisto ruošimo įrankiai buvo laikomi ne tam skirtoje vietoje, virtuvėje trūko rankų dezinfekcijos priemonių, daržovės buvo laikomos padėtos ant grindų po kriaukle. KVMVT darbuotojus nustebino, jog beveik šimtą sportininkų pamaitinti turėjusios kavinės virtuvėje oficialiai dirbo tik viena darbuotoja.

„Nustatėme, jog jai į pagalbą buvo atėjusi bendrovės buhalterė, kuri nebuvo pasitikrinusi sveikatos“, – pasakojo P.Tarvydas.

Laukia tyrimo išvadų

„15min“ žiniomis, visa specialistų surinkta medžiaga buvo perduota prokuratūrai. Teisėsaugininkai dėl pakenkimo sveikatai ketina pradėti tyrimą. Prokurorai kol kas jokių komentarų šia tema neteikia.

„Jei atvirai, tikrai negaliu įsivaizduoti, kaip tai galėjo nutikti. Esu didžiulėje nežinioje. Tiek mėsa, tiek ir visi kiti produktai buvo nupirkti švieži. Labai laukiu tyrimo rezultatų. Po jų labai daug kas paaiškės“, – tikino kavinės „Alibi“ savininkė Danutė Sutkevičienė.

Kavinėje bei tiekėjų sandėliuose rastus produktus tiriantys specialistai savo išvadas turėtų pateikti rytoj.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius