Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 02 07

Tiriamas ūmus žarnyno infekcijos protrūkis Pasvalyje

Pasvalio valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba laikinai sustabdė UAB „Pas Rimą“ kavinės, esančios sporto komplekse (Taikos g. 22, Pasvalys) veiklą.

Šių metų vasario 1 d. keturi Pasvalio krepšinio komandos „Pieno žvaigždės“ žaidėjai pasijuto blogai ir buvo paguldyti į infekcines ligonines (3 – į VšĮ Panevėžio respublikinę ligoninę, 1 – į VšĮ Kauno infekcinę ligoninę).

Atlikus apklausą ir epidemiologinį tyrimą, nustatyta, kad visi susirgę sportininkai šių metų sausio 31 dieną pietavo kavinėje „Pas Rimą“.

Pasvalio valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektoriai nedelsdami atliko patikrinimą šioje kavinėje ir nustatė daug pažeidimų. Kavinė turėjo leidimą gaminti patiekalus tik iš pusgaminių, tačiau maistas buvo gaminamas ir iš žaliavų. Patiekalai buvo gaminami be receptūrų, technologinių aprašymų, nevykdyta maisto žaliavų šiluminio apdorojimo ir laiko kontrolė. Virtuvėje dirbo viena virėja, nebuvo priemonių dezinfekuoti rankas, vienkartinių sausinimo priemonių. Buvo nustatyta kryžminė tarša, nesuženklintas valymo inventorius.

Patikrinimo metu buvo paimti plovinių mėginiai laboratoriniams tyrimams. Pasvalio valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba laikinai sustabdė UAB „Pas Rimą“ kavinės veiklą, nurodė darbuotojams papildomai pasitikrinti sveikatą bei atlikti valymo ir dezinfekavimo darbus.

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba informuoja, kad šio ūmaus infekcinio žarnyno protrūkio UAB „Pas Rimą“ kavinėje tyrimas tęsiamas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius