Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 08 07

Klaipėdos universitetas tirs vėjo elektrinių poveikį aplinkai Baltijos jūroje

„Žaliosios“ energijos gamintojos „Achemos grupei“ priklausančios bendrovės „Renerga“ užsakymu Klaipėdos universiteto Baltijos pajūrio aplinkos tyrimų institutas atliks poveikio aplinkai vertinimą, kuris padės išsiaiškinti galimybes Baltijos jūroje statyti 300 megavatų (MW) vėjo elektrinių parką, trečiadienį portalas „Vakarų ekspresas“.
Vėjo jėgainė
Vėjo jėgainė / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

PAV programą parengusio Baltijos pajūrio aplinkos tyrimų instituto atstovas Nerijus Blažauskas patikino, jog kol kas tėra numatytos PAV apimtys, patį vertinimą planuojama atlikti per 1,5-2 metus.

„Tirsime poveikį visai aplinkai: gyvūnijai, augalijai, dugnui, žuvų maitinimosi arealui, paukščiams, žinduoliams, vandens kokybei, aplinkinėms veikloms, tokioms kaip laivyba, oro uostas ir pan. Taip pat bus tiriamas ir triukšmas, šešėliavimas. Yra numatytas skyrius ir dėl poveikio žmonėms, tačiau tiriama vietovė yra apie 30 km nuo kranto, todėl suprantama, kad kažkokių reikšmingų poveikių šioje srityje būti negali“, – sakė N. Blažauskas.

Teigiama, jog vertinimą atlikti bus kiek lengviau, mat panašiomis veiklomis toje Baltijos jūros teritorijoje jau yra užsiėmę ir kiti suinteresuoti asmenys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius