-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2015 04 07

Tomas Balžekas: 15min.lt nebijo keistis, o jūs, Rimvydai?

Ačiū Rimvydui Valatkai už kritiką, išsakytą interviu portalui lrt.lt. Mes tikrai stengsimės dirbti dar geriau nei iki šiol. 15min.lt yra atvira organizacija, joje laisvai nuomonę išsako visų grandžių žmonės ir tai yra mūsų stiprybė.
Tomas Balžekas
Tomas Balžekas / 15min.lt nuotr.

Beveik per 10 metų išgyvenome įvairius laikotarpius: buvome dienraštis, leidybą sumažinome iki trijų kartų per savaitę, tapome savaitraščiu, galiausiai supratome, kad spauda miršta, ir 2008 m. tapome naujienų portalu, kuris dabar yra antras Lietuvoje ir teikia gyvas, objektyvias naujienas, kurias skaito daugiau nei milijonas skaitytojų.

Tik devintais veiklos metais tapome pelningai veikiančia organizacija, nes turėjome pereiti krizinį laikotarpį ir transformuotis iš spaudos į internetinę platformą. Visa tai pasiekėme stiprios komandos, nuoširdaus darbo ir nuolatinių pokyčių dėka.

Mes niekada nežiūrėjome atgal ir netikėjome, kad reikia daryti taip, kaip darė visi iki mūsų. Mes visada žiūrėjome į geriausius pasaulio, o ne Lietuvos žiniasklaidos pavyzdžius.

Mes niekada nežiūrėjome atgal ir netikėjome, kad reikia daryti taip, kaip darė visi iki mūsų. Nesvarbu, ar pradėtume pirmąjį nemokamą dienraštį, ar radikaliai pakeistume naujienų pateikimo formatą internete.

Mes visada žiūrėjome į geriausius pasaulio, o ne Lietuvos žiniasklaidos pavyzdžius. Planuojame taip elgtis ir toliau, o rezultatus įvertins skaitytojai. Esu dėkingas norvegų ir estų investuotojams, kurie mumis tikėjo. Mes jau įrodėme, kad buvome to verti. Nepaliausime stengtis ir toliau.

Nuomonės gali skirtis, tą pačią situaciją galime vertinti skirtingai, tačiau nesuprantu, kaip galima viešai trypti komandą, kuri tavimi tikėjo trejus metus. Tik jaunų, kuriančių, pokyčių nesibijančių žmonių padedama Lietuva turi šansą išsigydyti iš ją kamuojančių ligų.

Mūsų komanda keičiasi kartu su pasaulinėmis tendencijomis. Jau netrukus pamatysite naujus veidus mūsų redakcijos kolektyve, o darbo rezultatus, kaip ir iki šiol, vertins skaitytojai.

Ne tik 15min.lt redaktoriai ar žurnalistai, bet visi darbuotojai žino, koks jausmas čia dirbti. Jie mąsto savo galva, jiems nereikia vieno visažinio autoriteto, vyr. redaktoriaus, kuris priimtų sprendimus už juos. Jie patys tai gali.

Suprantu, kad nėra lengva keisti savo mąstymą, suprantu, kad pikta, nes reikėjo rinktis, bet pasaulis keičiasi, o tie, kurie stovi vietoje, neišgyvena.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius