Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 12 16

TPP reitingus bando taisyti dainomis

Rinkėjų pasitikėjimą išbarsčiusi Arūno Valinsko Tautos prisikėlimo partija (TPP) bando „prisikelti“ linksmindama miestelių žmones dainomis. Pirmąjį koncertą partija surengė Kaišiadoryse.
TPP kandidatas į Seimą Antanas Nedzinskas laimėjo Dzūkijos apygardoje.
Antanas Nedzinskas dainuoja. / BFL nuotr.

Naujienų portalas 15min.lt sulaukė skambučio iš Kaišiadorių gyventojo, kuris stebėjosi, jog jo mieste vyksta parlamentarų Antano Nedzinsko ir Ingos Valinskienės koncertas. „Skelbimai buvo visame mieste iškabinti, girdėjau, dar ir mokamas tas koncertas“, – kalbėjo prisistatyti nepanoręs skaitytojas.

Kaišiadorių Kultūros ir meno centro direktorius Arnoldas Škimelis patvirtino, jog toks koncertas antradienio vakarą vyko, tačiau tikino, kad jis buvo nemokamas. „Į salę telpa apie 290 žmonių. Pati salė buvo pilna, dar ir balkoną teko atidaryti, kad visi norintys sutilptų. Koncertas buvo nemokamas – baikit, jei būtų mokamas, tiek nebūtų atėję“, – 15min.lt trečiadienį sakė A.Škimelis.

Salę išsinuomojo TPP, ant nuomos sutarties parašą padėjo partijos pirmininkas A.Valinskas. Salės pusantros valandos nuoma partijai atsieis 150 Lt.

TPP atstovė spaudai Indrė Viržintė teigė, kad už salės nuomą bus sumokėta iš partijos lėšų, o kelionės išlaidas parlamentarai esą apsimokėjo iš savo lėšų.

TPP jokių pajamų iš koncerto tikrai neturėjo, – sakė I.Viržintė.I.Viržintės teigimu koncerte nebuvo jokio politikavimo – A.Valinskui tarus sveikinimo žodį prasidėjo dainos.

„Turime partijos skyrius įvairiuose miestuose. Kaišiadoryse yra itin aktyvi skyriaus pirmininkė, ji ir pasiūlė idėją artėjančių Kalėdų proga padovanoti žmonėms nemokamą koncertą. TPP jokių pajamų iš koncerto tikrai neturėjo“, – 15min.lt sakė I.Viržintė.

Anot jos, tai pirmas toks TPP koncertas, tačiau ateityje ketinama juos organizuoti ir kituose Lietuvos miestuose. Tiesa, per didžiąsias šių metų šventes TPP parlamentarai neketina dainuoti.

„TPP neužsakinės straipsnių žiniasklaidoje, o vietoje to džiugins žmones nemokamais koncertais“, – paaiškino ji.

Dainos partijos neišgelbės?

Politikos apžvalgininkė Indrė Makaraitytė tokį TPP žingsnį vertino kaip siekį padidinti žinomumą. „Koncertai yra vienas būdų komunikuoti su rinkėjais. Kol nebuvo pakeista tvarka, prieš rinkimus koncertai vykdavo dažnai – ir įvairios partijos, ir R.Paksas, A.Paulauskas, K.Prunskienė, kiti politikai juos rengdavo“, – 15min.lt sakė I.Makaraitytė.

Paklausta, ar dainomis įmanoma atskleisti partinę ideologiją, ji nusijuokė: „Kokią dar ideologiją... Ši partija net programos normalios neturi.“

Apžvalgininkė pastebėjo, jog šiuo metu TPP išgyvena krizę – dar vieną, po partijos skilimo į „valinskininkus“ ir „dinininkus“. Valdančiąją koaliciją šiuo metu svarstoma praplėsti L.Diniaus frakcija „Viena Lietuva“. „Situacija yra tokia, kad norint į koaliciją priimti L.Diniaus frakciją, jiems reikia kažką pasiūlyti. O šiuo metu, pagal mandatus Seime, per daug turi būtent TPP. Ji turi du ministrų postus, tai būtų galima vieną palikti, o kitą atiduoti L.Diniui. Tačiau tai gali dar labiau paaštrinti situaciją“, – svarstė I.Makaraitytė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius