-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 08 03

TPP renkami parašai dėl neeilinio suvažiavimo sušaukimo, baiminamasi partijos skilimo

Valdančiajai koalicijai priklausančios Tautos prisikėlimo partijos (TPP) skyriuose pradėti rinkti parašai dėl neeilinio suvažiavimo surengimo.
Arūnas Valinskas
Arūnas Valinskas. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Pagal šiuo metu galiojančius partijos įstatus, inicijuoti neeilinį suvažiavimą teisę turi du trečdaliai partijos narių. TPP priklauso per 2000 narių.  „Kiek žinau, parašai jau pradėti rinkti, – pirmadienį BNS sakė TPP Švenčionių rajono skyriaus pirmininkas Osvaldas Maslianikas. – Mano skyrius mažas, nemanau, kad bus problemų dėl to.“

Ir jis, ir jo kolega – TPP Palangos skyriaus pirmininkas Justinas Masalskas – įsitikinę, kad suvažiavimas reikalingas vidaus nesutarimų draskomai partijai. Jie vylėsi, kad per suvažiavimą pavyks rasti išeitį iš susidariusios padėties.

„Partijos pozicija buvo pareikšta kovo mėnesį patvirtinant naujus įstatus, bet jų kažkodėl nenorima pasirašyti. Jeigu galiotų nauji įstatai, nebūtų jokių skilimų. Jeigu kam nepatinka, tegu išeina iš partijos, nors ir su pirmininku priešaky“, – tvirtino O.Maslianikas.

Kaip žinoma, kovo mėnesį TPP suvažiavimas patvirtino naujus partijos įstatus, bet juos atsisakė pasirašyti partijos pirmininkas Arūnas Valinskas, todėl Teisingumo ministerija jų neregistravo. Dėl dokumento registravimo vyksta teismo procesas.

Skyrių pirmininkai teigė, kad neeilinis suvažiavimas turėtų įvykti rugsėjo pabaigoje. O.Maslianiko teigimu, jei jis dėl kokių nors priežasčių nebūtų sukviestas, partijai gali grėsti skilimas. „Jeigu ir toliau vyks mėtymai iš partijos ir panašūs dalykai, žmonės išeis. Iš 37 skyrių liks pusė“, – prognozavo Švenčionių rajono skyriaus vadovas.

Pasak jo, jeigu suvažiavimas neįvyktų ar nebūtų priimta sprendimų, „tų skyrių, kurie nepalaiko A.Valinsko pusės, lauktų liūdna ateitis.“  Tam, kad partijoje susidarė nenormali padėtis, pritarė ir J.Masalskas. „Tokių išsišokimų partijoje neturėtų būti“, – sakė jis.

Palangos skyriaus pirmininkas neslėpė palaikąs A.Valinską, tvirtino matąs jį kaip ateities politiką. 

Birželį septyni TPP lyderio A.Valinsko bendražygiai prieš kelias savaites atsiskyrę nuo TPP frakcijos Seime įkūrė „Ąžuolo“ frakciją ir pasiskelbė esantys oficialieji TPP atstovai Seime. TPP frakcijoje liko 13 narių, jos seniūnu liko ir anksčiau šias pareigas ėjęs Laimontas Dinius.

Tačiau prie kelias savaites A.Valinsko vadovaujama TPP taryba iš partijos pašalino Seimo narius L.Dinių, Aleksandrą Sacharuką, Ligitą Kernagį bei buvusį aplinkos viceministrą Valdemarą Stančiką. Taip pat nuspręsta panaikinti TPP Trakų rajono skyrių, o buvusio skyriaus narius pakartotinai priimti į Prienų rajono skyrių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius