Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 03 10

Tradicinėje sendaikčių mugėje – nuo šimtamečių kasos aparatų iki tarybinių „Volgų“

Didžiausia Lietuvoje, tradicinė tarptautinė sendaikčių mugė „Laiko ratu“ šiais metais Kaune vyks keturis kartus. Pirmasis antikvarų ir kolekcininkų susibūrimas prekybos miestelyje „Urmas“ rengiamas jau kovo 19–21 dienomis.
Senieji kasos aparatai
Senieji kasos aparatai / Organizatorių nuotr.
Temos: 2 Turgus Mugė

Iki šiol šis renginys buvo organizuojamas du kartus per metus. Tačiau, atsižvelgus į kolekcininkų pageidavimus, nutarta jį rengti dažniau.

„Renginio dalyviai prašė galimybės dažniau susirinkti Kaune, todėl mugę rengsime keturis kartus: kovo, gegužės, rugpjūčio ir spalio mėnesiais“, – teigia prekybos miestelio „Urmas“ rinkodaros vadovas Jonas Plenta. Pasak jo, šiemet bus nemažai naujovių. Pirmą kartą organizuojamas antikvarinių daiktų aukcionas, kurio metu pirkėjai galės varžytis dėl vertingų daiktų kainos, sužinoti daugiau informacijos apie vertybę.

Prie tarptautinio antikvarinių daiktų ir sendaikčių turgaus „Laiko ratu“ prisijungė ir senovinių auto, moto technikos mėgėjų būrys, kurie šventės metu pristatys savo turimą techniką. Lankytojai galės išvysti „antram gyvenimui“ prikeltus amerikietiškų ir europietiškų bei nostalgiją keliančių legendinių tarybinių automobilių modelius.

Šventės metu pirmą kartą Lietuvoje bus pristatyta senovinių kasos aparatų kolekcija. Jos eksponatai buvo ilgai restauruoti, ieškomos autentiškos jų detalės. Du šios kolekcijos aparatai yra ypač seni (1891 m.), pagaminti iš medžio.

Visą savaitgalį vyksiančioje šventėje iš viso dalyvaus daugiau kaip 600 dalyvių. Per 300 antikvarų iš Lietuvos, Latvijos, Estijos ir kitų užsienio šalių prekiaus įvairia senovine atributika: senovinių automobilių ir motociklų detalėmis, meno dirbiniais, paveikslais, indais, interjero detalėmis, baldais, laikrodžiais, monetomis, originaliais tarpukario ir pokario laikus menančiais įvairios paskirties daiktais.

Šventėje šurmuliuos ir tradicinė Lietuvos tautodailininkų, amatininkų, ūkininkų mugė, kurioje prekiaus daugiau kaip 300 prekybininkų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius