Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2017 02 27

Trečią dieną badaujanti Yolana Slušnys: „Ateina Seimo nariai, prašo paminėti juos žiniasklaidai“

Savaitę prie Seimo palapinėje gyvenanti ir jau trečią dieną badaujanti Yolana Slušnys tvirtina iki šiol neturinti jokio atsakymo dėl savo pateikto prašymo atnaujinti jos bylą. Moteris sulaukia praeivių ir Seimo narių dėmesio, bet kaip pati sako, pastarieji „dalija korteles“, o kai kurie net prašo juos paminėti žiniasklaidai, kuri domisi žiemą palapinėje gyvenančia Yolana.
Yolana Slušnys pasiryžusi gyventi prie Seimo
Yolana Slušnys pasiryžusi gyventi prie Seimo / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Kaip vasario 21-ąją rašė 15min, prie Seimo antradienį išdygo palapinė, kurioje apsigyvenusi Y.Slušnys sakė tiesiog nebematanti kitos išeities, tik čia, priešais šalies parlamentą, reikalauti, kad būtų atsižvelgta į jos skundą dėl bylos, kurioje moteris teigia esanti nubausta už savo buvusio vyro nusikaltimus. Ji tvirtina neteksianti verslo, kartu su vaikais – namų ir vis tiek liksianti skolinga. Teismas nusprendė, kad ji privalo atlyginti nuo vyro nukentėjusiems žmonėms 352 tūkst. eurų.

„Niekas nepasikeitė“

Pirmadienį Yolana 15min teigė, kad jau trečia diena badauja, o jokių žinių iš Generalinės prokuratūros ji vis dar nesulaukė: „Niekas nepasikeitė, visiškai niekas nepasikeitė. Iš prokuratūros jokių žinių nesulaukiau, nieko. Skambinau, tai sužinojau, kad jie mano raštą gavo, jie jį gali nagrinėti 20 dienų.“

Ateina Seimo nariai, dalina savo korteles, o yra ir tokių, kurie ateina ir prašo paminėti jų vardą, kai atvažiuos žurnalistai, – sakė Y.Slušnys,

Dideliu optimizmu savaitę šaltyje ir lietuje gyvenanti moteris netrykšta. Greičiau – atvirkščiai.

„Esu visiškoje nevilty, kai atrodo, kad viskas, ką darau, yra beprasmiška. Bet nėra kitos išeities. Man jau atrodo, kad esu čia tik tam, kad pareklamuočiau Seimą – ateina Seimo nariai, dalina savo korteles, o yra ir tokių, kurie ateina ir prašo paminėti jų vardą, kai atvažiuos žurnalistai“, – apmaudą liejo Y.Slušnys, tikindama, kad realios pagalbos nė vienas parlamentaras jai nepasiūlė, net karštos arbatos neatnešė.

Yolana augina du sūnus, vienam 10, kitam – 2,5 metų.

Tvirtina nenusikaltusi

2015 metų spalį prieš tai 16 kartų už įvairius nusikaltimus teistas ir šiuo metu kalintis Kęstutis Lagodinas nuteistas kalėti penkerius metus, o jo žmonai Y.Slušnys skirta trejų metų laisvės atėmimo bausmė, ją atidedant vieneriems metams. Vyras dėl jam inkriminuojamų nusikalstamų veikų prisipažino, tačiau teigė, kad viską padarė vienas. Anot klaipėdiečio, jo žmona apie sukčiavimą nežinojo.

Moteris tvirtina, kad ji apie vyro nusikalstamą veiklą nieko nežinojusi: „Mane nuteisė už nusikaltimą, kurio nepadariau. Savo buvusio vyro (šiuo metu vyksta skyrybų procesas) dėka aš šiuo metu esu čia. Man nežinant vyras padarė didelę aferą – sukčiavo. Ir mane nuteisė kaip bendrininkę, nors aš iš tikrųjų nežinojau, nei kas, nei kaip vyksta. Skundžiau visus sprendimus, teismų nutartis, praėjau net Aukščiausiąjį Teismą.“

Yolana tvirtina nukentėjusi tik dėl to, kad ji pasitikėjo savo vyru, leido jam naudotis jos banko sąskaita, o apie nusikaltimus, už kuriuos vyras buvo teistas iki santuokos su ja, nežinojusi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius