-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 12 02

Trišalė taryba nesutinka keisti nelaimingų atsitikimų apmokėjimo

Trišalė taryba nepritarė nei Vyriausybės, nei Seimo siūlymams keisti tvarką, kaip apmokėti už nelaimingą atsitikimą pakeliui į darbą arba iš jo, pranešė LTV laida „Šiandien“.
Kelias
Kelias / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Taupydama „Sodros“ pinigus, Vyriausybė siūlo nelaimingu atsitikimu, kai į darbą važiuojama visuomeniniu transportu ar pėsčiomis, nelaikyti draudžiamuoju įvykiu ir mokėti už tai, kaip už ligą: už pirmąsias dvi dienas mokėtų darbdavys, už trečią-penktą ligos dieną „Sodra“ mokėtų 40 proc., o vėliau 80 proc. kompensuojamojo uždarbio.

Draudžiamuoju Vyriausybė siūlo laikyti tik tą nelaimingą atsitikimą, kuris įvyko, kai į darbą keliaujama darbdavio transportu.

Tuo metu Seimo nariai Algirdas Sysas ir Inga Valinskienė siūlo visus įvykius, įvykusius kelyje į darbą ir iš jo, traktuoti kaip paprastą ligą.

Seimo Socialinių reikalų ir darbo komitetas dėl to paprašė Trišalės tarybos pareikšti savo nuomonę. Tačiau ir darbdaviai, ir profsąjungos siūlo pasilikti prie dabartinės tvarkos.

Pasak Trišalės tarybos, šio įstatymo pakeitimas bus indikatorius, parodantis, ar veikia Nacionalinis susitarimas, kuriame esą sutarta, kad tarybai nepritarus, teisės aktų pakeitimai nebus priimami.

Jeigu keliaujant į darbą arba iš jo namo įvyko nelaimė ir žmogus susižalojo, šis įvykis pripažįstamas draudžiamuoju ir mokama išmoka pagal Nelaimingų atsitikimų darbe ir profesinių ligų socialinio draudimo įstatymą – ligos pašalpa nuo pirmos dienos mokama iš socialinio draudimo lėšų – 100 proc. atlyginimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius