Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 07 28 /16:20

Trišalė taryba Seimui teiks savo Darbo kodekso variantą

Socialiniai partneriai antradienį nutarė neprašyti Seimo Vyriausybei grąžinti su jais nederinto Darbo kodekso projekto, kaip siūlė profesinių sąjungų atstovai. Trišalė taryba toliau svarstys darbo santykių pakeitimus ir Seimui teiks kitą Darbo kodekso projektą.
Algirdas Butkevičius
Algirdas Butkevičius / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Nutarėme, kad turime baigti svarstymą ir Seimui teiksime savo Darbo kodekso variantą (...). Savo darbą dirbsime toliau ir toliau derinsime Darbo kodekso nuostatas (...). Negalėčiau pasakyti, ar spėsime Trišalėje taryboje pakeitimus suderinti iki Seimo rudens sesijos pradžios, bet abejoju, kad Seimas socialinio modelio imtųsi sesijos pradžioje, be to, jis sudėtingas ir bus daug diskusijų“, – BNS sakė vienas Darbdavių konfederacijos vadovų Vytautas Zimnickas.

Premjeras Algirdas Butkevičius anksčiau pripažino, kad Trišalė taryba Seimui gali teikti savo Darbo kodekso variantą.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė antradienį kritikavo Vyriausybės skubėjimą ir tvirtino, kad pirmiausiai reikia rasti sutarimą tarp socialinių partnerių Trišalėje taryboje.

Anot jos, Vyriausybė, ruošdama socialinį modelį, tinkamai nepasiruošė ir jį pateikė skubotai: „Aš tikrai nenoriu kištis į procedūras, aš tik noriu pasakyti, kad Vyriausybė neatliko namų darbų, nesusitarė su visais socialiniais partneriais ir paketas buvo pateiktas skubotai“.

Vyriausybės parengtas socialinis modelis siūlo liberalizuoti darbo santykius bei pertvarkyti „Sodros“ pensijų sistemą. Iš viso planuojama pakeisti apie 40 teisės aktų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius