-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2016 05 05

Trišalės tarybos atstovui – tik dvi kadencijos iš eilės

Trišalės tarybos atstovas negalės dirbti daugiau nei dvi kadencijas iš eilės. Seimas, tęsdamas naujojo Darbo kodekso projekto svarstymą, ketvirtadienį pritarė, kad ateityje Trišalės tarybos atstovų kadencijos būtų ribojamos. Tai negalutinis Seimo sprendimas, nes dėl viso Darbo kodekso projekto bus balsuojama vėliau.
Trišalė taryba
Trišalė taryba

Seimo Socialinių reikalų ir darbo komitetas buvo nutaręs, kad Trišalės tarybos narių kadencijų skaičius būtų neribojamas, tačiau parlamentarai šiai nuostatai nepritarė ir balsavo už kadencijų ribojimą numatančią „darbiečio“ Kęstučio Daukšio, liberalo Gintaro Steponavičiaus ir socialdemokratės Irenos Šiaulienės pataisą.

Socialdemokratas Algirdas Sysas tikino, kad kadencijų Trišalės tarybos nariams nustatymas reiškia, kad jais nepasitikima.

„Jeigu pasitikime socialiniais partneriais, turime palikti jiems spręsti. Tai jų vidaus reikalas. Tai (Trišalė taryba – BNS) ne biudžetinė įstaiga“, – teigė A.Sysas.

Seimas pritarė, kad Trišalė taryba būtų sudaroma ketverių metų kadencijai iš 15 narių: po 5 narius turėtų profesinės sąjungos, darbdavių organizacijos ir Vyriausybė, kuria atstovautų socialinės apsaugos ir darbo, finansų, ūkio ir kitus ministrai arba viceministrai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius