Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 08 06

Troleibuse pasakoja apie kitataučius

Sostinėje ketvirtadienį ir penktadienį tarp Žirmūnų ir Stoties nemokamai kursuoja troleibusas, vilniečius ir miesto svečius supažindinantis su į Lietuvą gyventi atvykusiais ne Europos Sąjungos šalių piliečiais.
Toleranciją skatinantis troleibusas Vilniuje kursuos dvi dienas, o paskui persikels į Kauną.
Toleranciją skatinantis troleibusas Vilniuje kursuos dvi dienas, o paskui persikels į Kauną. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Už Europos Sąjungos (ES) lėšas projektą „Trečiųjų šalių piliečių integracija Lietuvoje „Sveiki atvykę“ organizuojančios Tolerantiško jaunimo asociacijos duomenimis Lietuvoje šiuo metu gyvena apie 11 tūkst. žmonių, atvykusių iš vadinamųjų trečiųjų šalių, kurios nepriklauso ES.

Anot Tolerantiško jaunimo asociacijos valdybos pirmininko Artūro Rudomanskio, projektu siekiama užmegzti atvykėlių ir lietuvių kontaktą, skatinti toleranciją trečiųjų šalių piliečiams. „Dvi dienas nuo 12 iki 16 val. važiuosime iš Žirmūnų į Stotį ir atgal, kviesdami kartu keliauti ir viešojo transporto naudotojus. Jie galės troleibuse gauti informacijos apie trečiąsias šalis, apie imigracijos procesus“, – pasakojo A.Rudomanskis. Keliaujantieji troleibusu jame taip pat gali paskanauti užsienietiškų gėrybių, atsigaivinti gėrimais, akis į akį pabendrauti su trečiųjų šalių piliečiais.

Į pirmąją kelionę iš Žirmūnų į Stotį troleibusu leidosi ir du metus Lietuvoje gyvenantis japonas Kensaku Shioya. „Man įdomu sužinoti, ką lietuviai mano apie užsieniečius. Iš savo patirties žinau, kad vieni labai pagarbiai žiūri į iš toli atvykusius žmones, o kiti, skustagalviai, netgi agresiją naudoja. Jie sako, kad taip reiškia savo nacionalizmą ir meilę Lietuvai, tačiau aš to nesuprantu“, – įspūdžiais dalinosi fotografu Lietuvoje dirbantis K.Shioya.

Toks pat troleibusas rugpjūčio 13-14 d. važinės ir Kaune. Taip pat projektą įgyvendinanti Tolerantiško jaunimo asociacija planuoja išleisti leidinį, skirtą šalia trečiųjų šalių piliečių gyvenantiems lietuviams, sukurti internetinę svetainę „Pažink kitas kultūras ir palygink jas su Lietuva“.

Šiuo metu dėl darbo, šeimos aplinkybių į Lietuvą gyventi žmonės yra atvykę iš 118 skirtingų šalių. Daugiausiai atvykėlių turime iš Rusijos, Baltarusijos, Ukrainos, JAV, Kinijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius