Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 03 03

Trys klaipėdiečiai vėl šturmuos Baltiją

Vasarą, sulaukę palankių orų, trys klaipėdiečiai vėl bandys baidarėmis perplaukti Baltijos jūrą. Įvertinus pernykščio plaukimo pamokas, kelionė planuojama neprisirišant prie konkrečios datos, o labiau paisant sinoptikų prognozių.
Marius Norvaišas, Jurdanas Butkus ir Paulius Paulionis pasiryžę perplaukti Baltiją nuo Gotlando salos vienvietėmis baidarėmis
Marius Norvaišas, Jurdanas Butkus ir Paulius Paulionis pasiryžę perplaukti Baltiją buvo jau pernai. Tačiau kelionė nenusisekė. / Aurelijos Kripaitės nuotr.
Temos: 1 Plaukimas

Planuojamų įveikti kilometrų skaičius lieka tas pats – apie 300. Tačiau nuspręsta pakeisti kelionės maršrutą: bus plaukiama ne iš Švedijos į Lietuvą, bet atvirkščiai – iš Lietuvos į Švediją.

Į ekstremalų žygį leisis kiek pakitusi projekto „Dėl tavęs aš perplauksiu jūrą“ komanda. Į kitą miestą išvykus gyventi Jurdanui Butkui, prie Pauliaus Paulionio ir Mariaus Norvaišo prisijungė dvidešimtmetis Klaipėdos universiteto studentas Domantas Laukevičius. „Perplaukti Baltiją – mano svajonė“,– sakė nemažą plaukimo patirtį turintis vaikinas. Klaipėdiečius kelionėje lydės ir kitas patyręs kapitonas – ne Steponas Kudzevičius, o jo sūnus Osvaldas su legendine jachta „Lietuva“.

Kaip ir pernai daug fizinių jėgų ir gero psichologinio pasirengimo reikalaujantį žygį trijulė dedikuos Lietuvai bei visiems drąsiems lietuviams, kada nors bandžiusiems įveikti Baltijos jūrą. Tarp jų – ir P.Paulionio tėvui Gintarui, prieš 16 metų irkline valtele perplaukusiam Baltiją ir žuvusiam prie Klaipėdos krantų.

Į komandos, padedančios vyrams ruoštis žygiui, gretas įsiliejo naujų narių. Tai – diplomatas Vytautas Žalys, prieš 10 metų kartu su Vytautu Germanavičiumi, Audriumi Skurvydu kanoja įveikęs Baltijos jūrą. Taip pat – Lietuvos hidrometeorologijos Klaipėdos skyriaus vadovas Lionginas Pakštys, pažadėjęs visapusišką paramą stebint orus ir parenkant kelionei tinkamiausią laiką.

2009-ųjų liepos 26-osios rytą trys klaipėdiečiai išplaukė iš Elando (Švedija) į Lietuvą lydimi jachtos „Šatrija“ ir kapitono Stepono Kudzevičiaus. Nuplaukus apie 70 km, ilgai planuotą žygį klaipėdiečiai turėjo nutraukti dėl kilusios grėsmės jų gyvybėms. Tuomet bangų aukštis siekė apie 4 metrus, o audra buvo apie 6 balus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius