Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 07 16

Trys konservatoriai už gerą žodį apie Vytenį Andriukaitį gali sulaukti partinės bausmės

Konservatoriai Vida Marija Čigriejienė, Arimantas Dumčius ir Rytas Kupčinskas pateko kolegų nemalonėn už tai, kad antradienį nesilaikė sutartos pozicijos nepalaikyti socialdemokrato Algirdo Butkevičiaus skyrimo premjeru. V.M.Čigriejienė ir A.Dumčius taip pat peikiami už tai, kad praėjusią savaitę Seime gyrė į eurokomisarus siūlomą socialdemokratą Vytenį Povilą Andriukaitį.
Arimantas Dumčius
Arimantas Dumčius / BFL nuotr.

„Manau, kad labai reikia, jog partija reikliau vertintų savo Seimo narių darbą. Šiandieninis A.Dumčiaus akibrokštas, giedant liaupses iš Seimo tribūnos itin prieštaringo veikėjo V.Andriukačio atžvilgiu yra ribos peržengimas. Žinant V.Andriukaičio itin piktavališką veikimą prieš mūsų partiją, prieš Vytautą Landsbergį ir kitus, tokia A.Dumčiaus kalba yra veikimas prieš savo partiją“, – Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos paskyroje „Facebook“ praėjusią savaitę rašė Rasa Juknevičienė.

Tuomet A.Dumčius ir V.M.Čigriejienė gyrė V.Andriukaitį už darbštumą ir tremtyje išugdytą valią.

Balsavo ne taip, kaip liepė frakcija

Šią savaitę A.Dumčius ir V.M.Čigriejienė dar kartą supykdė kolegas ir, regis, perpildė jų kantrybės taurę.

Keli Seimo nariai surašė skundą partijos Priežiūros komitetui ir konservatorių frakcijos etikos sargams, dėl to, kad A.Dumčius ir V.M.Čigriejienė nesilaikė frakcijos susitarimo ir balsavo už A.Butkevičiaus skyrimą premjeru, nors buvo sutarta vieningai balsuoti prieš. Taip pat skundžiamas ir R.Kupčinskas, nes jis balsuojant dėl A.Butkevičiaus skyrimo premjeru susilaikė.

Žinant Vytenio Andriukaičio itin piktavališką veikimą prieš mūsų partiją, prieš Vytautą Landsbergį ir kitus, tokia A. Dumčiaus kalba yra veikimas prieš savo partiją, – teigė R.Juknevičienė.

Viena skundo autorių Seimo narė Rasa Juknevičienė tikino, kad kol kas skundas nepasiekė etikos sargų, mat nuspręsta, kad jis turėtų būti priimtas visos frakcijos vardu, o tik tada atiduotas frakcijos Etikos komisijai ir partijos Priežiūros komitetui.

„Jau rytoj ryte turėtume priimti bendrą sprendimą“, – sakė R.Juknevičienė.

Partijos Priežiūros komiteto pirmininkas Stasys Šedbaras tikino kol kas apie kolegų skundus nieko negirdėjęs.

Jis aiškino, kad skundus dėl balsavimų Seime turėtų spręsti ne Priežiūros komitetas, o tik frakcijos etikos sargai.

Frakcijos Etikos komitetui vadovaujantis parlamentaras Valentinas Stundys 15min.lt pripažino jau matęs pradinį skundo tekstą ir pripažino, kad V.M.Čigriejienė, A.Dumčius ir R.Kupčinsko elgesys turėtų būti svarstomas.

V.Stundžio teigimu, dėl to, kad ketvirtadienį Seimas baigia pavasario sesiją, gali tekti ir jo vadovaujamai komisijai susirinkti itin skubiai.

„Bandysiu jau rytoj surinkti komisiją. Mes tik trys esame, tai turėtų pavykti“, – sakė jis.

M.Čigriejienė: balsuoju pagal sąžinę

Išgirdusi apie prieš ją surašytą skundą V.M.Čigriejienė nenustebo. Ji tikino visada balsuojanti pagal savo sąžinę ir matanti ne tik blogus, bet ir gerus premjero darbus.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Vida Marija Čigriejienė-Šapokaitė
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Vida Marija Čigriejienė-Šapokaitė

„Tegul sau svarsto, kas tik nori. Aš turiu laisvą mandatą ir balsuoju taip, kaip manau esant teisinga. Matau ir gerų premjero darbų“, – sakė ji 15min.lt.

Balsuojant dėl premjero skyrimo susilaikęs R.Kupčinskas aiškino, kad jo balsavimas visiškai atitiko partijos poziciją ir etikos sargams jo svarstyti nėra dėl ko.

„Pirmą kartą girdžiu. Juk susilaikiau, o ne balsavau „už“. Susilaikyti tai tas pats, kas balsuoti prieš“, – aiškino jis.

Su A.Dumčiumi trečiadienį susisiekti nepavyko.

Andriaus Ufarto/BFL nuotr./Rytas Kupčinskas
Andriaus Ufarto/BFL nuotr./Rytas Kupčinskas

Konservatorių frakcijos Etikos komisija turi teisę prasikaltusius frakcijos narius pabarti arba net išprašyti iš frakcijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius