Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 02 06

Trys nedidelės partijos tautinės idėjos pagrindu kuria susivienijimą

Trys neįtakingos politinės partijos – Lietuvos centro partija, Lietuvos sociadelmokratų sąjunga ir Tautininkų sąjunga – kuria partinę koaliciją-susivienijimą „Už Lietuvą Lietuvoje“.
Susitarimas
Susitarimas / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

„Kuriamas naujas Lietuvos politinėje arenoje projektas – koalicinės partijos modelis, kuris pas mus įstatymiškai neleidžiamas“, – pirmadienį per spaudos konferenciją Seime pranešė Lietuvos centro partijos pirmininkas Eugenijus Skrupskelis.

Pasak jo, trys partijos lieka kaip atskiri juridiniai vienetai su savo programomis ir principais, tačiau jos ketina kartu veikti, „sustabdant Lietuvos politinę, teisinę bei socialinę griūtį ir atkurti dabartinių politikų ignoruotą nacionalinę politiką“.

Tautininkų sąjungos lyderis Gintaras Songaila teigė, kad organizacijos numato pasirašyti jungtinės veiklos sutartį. Tokią galimybę numato Civilinės kodeksas.

Partijų lyderiai tvirtina, kad juos vienija tautinė idėja.

„Susivienijimas „Už Lietuvą Lietuvoje“, kurį inicijuoti atsakomybės imasi trys partijos, yra organizuotas bandymas atverti vartus į Seimą tiems tautos ir valstybės patriotams, kurie mano, jog nuo Sąjūdžio projektuotos valstybės kūrimo kurso Lietuva nukrypo neleistinai, tačiau ne taip beviltiškai, kad nieko nebegalima pataisyti“, – teigiama organizacijos pareiškime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius