-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2013 05 29

TS-LKD Priežiūros komitetas įspėjo Naglį Puteikį ir Mantą Adomėną elgtis atsargiau

Opozicinės Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) Priežiūros komitetas skyrė įspėjimus Seimo nariams Nagliui Puteikui ir Mantui Adomėnui už partijos kolegų pasipiktinimą sukėlusį elgesį.
Naglis Puteikis
Naglis Puteikis / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

„Jiems skirti įspėjimai nesielgti ateityje taip, kad elgesys keltų abejonių“, – BNS sakė Priežiūros komiteto narė Agnė Bilotaitė.

N.Puteikį Priežiūros komitetui buvo apskundę jaunieji konservatoriai. Jie siūlė parlamentarą šalinti iš partijos, nes šis esą užsiima „destruktyvia veikla ir partijos skaldymu“.

Mantas Adomėnas
Mantas Adomėnas

Jaunieji konservatoriai piktinosi, kad Seimo rinkimuose dalyvaudamas kaip TS-LKD kandidatas Danės vienmandatėje apygardoje N. Puteikis „atvirai veiksmais ir finansuodamas rinkimuose rėmė ne TS-LKD narius, o kitų partijų ar judėjimų kandidatus bei skleidė neigiamą informaciją apie TS-LKD kandidatus dalyvavusius rinkimuose“. Be to, esą per partijos pirmininko rinkimus Seimo narys „vykdė labai agresyvią kampaniją prieš kandidatą Andrių Kubilių ir viešai apkaltino TS-LKD Lazdijų skyriaus pirmininką Artūrą Margelį klastojus rinkimų rezultatus Lazdijų skyriuje“.

Tuo metu Priežiūros komitetas įspėjimą skyrė M.Adomėnui, nors šis pats ir buvo kreipęsis į šią partijos instituciją dėl TS-LKD garbės pirmininko Vytauto Landsbergio kalbos.

Po partijos tarybos posėdžio, per kurį nebuvo patvirtintas šešėlinės Vyriausybės kultūros ministru, M.Adomėnas Priežiūros komiteto paprašė įvertinti V.Landsbergio jam mestus kaltinimus dėl „priešiškos reklamos gamybos ir skleidimo“.

„Su jo pademonstruota vizualine reklama (“Chef Landsberg returns„) neturiu nieko bendra; gegužės 1 dieną mačiau ją pirmą kartą. Profesorius V.Landsbergis, remdamasis šiuo klaidinančiu teiginiu, pateikė sunkių kaltinimų, kurie neturi jokio pagrindo tikrovėje. Turiu pabrėžti, kad nei į mane, nei į Andriaus Kubiliaus rinkimų štabą nebuvo kreiptasi paaiškinimų ar kitaip pamėginta šią informaciją patikrinti, prieš paskleidžiant viešoje erdvėje“, – tvirtino M.Adomėnas.

Per TS-LKD tarybos posėdį gegužės pradžioje V.Landsbergis sukritikavo, anot jo, M.Adomėno organizuotos Seimo rinkimų ir partijos pirmininko rinkimų kampanijos braižą, kuris esą buvęs nekorektiškas.

Praėjus kelioms dienoms po skundo Priežiūros komitetui M.Adomėnas viešai atsiprašė buvusio partijos vadovo.

TS-LKD Priežiūros komitetas prižiūri, kaip laikomasi partijos įstatų, sprendžia ginčus tarp partijos organų ir narių, teikia išvadas dėl organų veiklos ar narystės klausimais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius