Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 03 09

Tūkstančiai gyventojų plūdo į Kaune šurmuliuojančią Kazimiero mugę

Šeštadienį nuo ankstaus ryto į Kauno centrą plūdo tūkstančiai žmonių. Juos priviliojo gražus saulėtas oras ir nuo Šv. arkangelo Mykolo (Įgulos) bažnyčios iki Rotušės aikštės nusidriekusi tradicinė Kazimiero mugė.
Kazimiero mugė Kaune
Kazimiero mugė Kaune / Aliaus Koroliovo nuotr.

Penktadienį prasidėjusioje mugėje savo gaminius, dirbinius siūlo virš tūkstančio prekeivių iš Lietuvos, Latvijos, Lenkijos, Estijos, Danijos ir net ir egzotiškosios Indijos. Lietuvos šeimos ūkininkų sąjungos, organizuojančios renginį, pirmininkas Vidas Juodsnukis sakė, kad gausi latvių delegacija lietuvius vilioja gardžia žuvimi, indai – kvepalais.

Kaip ir kasmet, netrūksta duonos, mėsos gaminių, medžio dirbinių, įvairių suvenyrų ir linksmų pramogų, pavyzdžiui, pavaikščioti avint didelėmis medinėmis klumpėmis.

Aliaus Koroliovo nuotr./Kazimiero mugė Kaune
Aliaus Koroliovo nuotr./Kazimiero mugė Kaune

Meduoliai Kazimiero mugėje kainuoja nuo kelių iki dešimties litų, medus – nuo 15 iki 20 litų, rūkyta žuvis – nuo dešimties litų. Vyrai žvalgėsi į nedidelių daryklų siūlomą šviesų ir tamsų alų. Litras apynių gėrimo kainuoja nepigiai – iki 10 litų.

„Atvykstame į šią mugę beveik kasmet. Šiemet mus atviliojo puikus oras. Smagu šeštadienį pasivaikščioti Laisvės alėja ir senamiesčiu. Nieko ypatingo neieškome, galbūt nusipirksime medinių lentelių, vaikams – saldumynų“, – sakė iš Jonavos atvykęs Tomas.

A.Stulginskio universiteto studentė Rūta sakė į Kazimiero mugę užsukusi antrą kartą. Jai nepatinka, kad greta tautodailininkų dirbinių yra daug pigių kiniškų, lenkiškų prekių. „Mačiau netgi padirbtų dirbinių su žinomų firmų logotipais. Kodėl leidžiama tokiems prekeiviams čia būti?“, – stebėjosi iš Kaune studijuojanti klaipėdietė Ruta.

Kai kurie mugės lankytojai pastebėjo, kad Kaune nemažai prekių yra šiek tiek pigesnės nei prieš savaitę Vilniuje šurmuliavusioje Kaziuko mugėje.

Kazimiero mugė tęsis ir sekmadienį. Jos metu ribojamas eismas Maironio, S.Daukanto ir A.Mickevičiaus gatvių atkarpose nuo Kęstučio iki K.Donelaičio gatvės, Vasario 16-osios gatvėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius