Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 04 07

Tūkstantis gervelių nutūps ant sakurų

Penktadienį, 14 val., Danės krantinėje prie paminklo Vieningai Lietuvai ir ten augančių sakurų vyks baigiamoji „Tūkstančio gervelių“ akcijos dalis, kurios metu mokyklų atstovai gervelių girliandomis papuoš sakurų medelius.
Gerveles lankstė Klaipėdos mokyklų vaikai.
Gerveles lankstė Klaipėdos mokyklų vaikai. / Akcijos organizatorių nuotr.

Miesto mokyklos nuo kovo 28 d. iki balandžio 8 d. dalyvavo solidarumo ir pagalbos akcijoje nuo žemės drebėjimo ir cunamio nukentėjusiam Klaipėdos miesto partneriui Japonijoje Kudži miestui paremti. Akcijos metu  miesto bendrojo lavinimo mokyklų mokiniai lankstė tūkstantį  popierinių gervelių, vėrė iš jų girliandas, kurias pakabino savo mokyklose.

Mokyklose vykstančios akcijos momentus moksleiviai fotografavo, o 10 gražiausių nuotraukų įrašė į kompaktinę plokštelę (CD) ir atsineš į baigiamąjį renginį. Iš nuotraukų bus sudarytas albumas ir perduotas Kudži miesto savivaldybei.

Gervelių istorija mena Hirošimos tragediją

Gervė – nacionalinis Japonijos paukštis, nuo seniausių laikų simbolizuojantis laimę, turtą, amžiną jaunystę. Japonų liaudies išmintis sako: nori, jog išsipildytų norai ir siekiai, išlankstyk tūkstantį popierinių gervelių.

1945 m. rugpjūčio 6 d. mergytei Sadako Sasaki iš Hirošimos buvo 2 metukai. Tą dieną už 1,5 kilometro nuo jos namų sprogo atominė bomba. Mergaitė liko gyva, bet po dešimties metų susirgo leukemija. Tikėdama, kad pasveiks, Sadako meldėsi ir lankstė iš popieriaus gerveles. Tikėjo išlankstysianti 1 000 gervelių ir pasveiksianti, bet, matydama, kaip jos palatos draugai vienas po kito palieka šį pasaulį, savo norą pakeitė –  gerveles ji lankstė trokšdama, kad pasaulyje nebūtų atominio karo ir visur viešpatautų taika.

Ji išlankstė 644 gerveles. Kitų nespėjo. Likusias išlankstė Sadako klasės draugai ir sudėjo jai į karstą. Šis mažos mergaitės poelgis sukrėtė visą pasaulį ir popierinė gervelė tapo visuotiniu taikos ir vilties simboliu.
 
Viliamasi, kad Klaipėdos mokinių išlankstytos popierinės gervelės suteiks dvasinę paguodą tolimojo Kudži žmonėms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius