Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 01 05

Turgaus prekiautojai siekia atidėti sprendimą dėl kasos aparatų ir neatmeta mitingo

Turgaus prekiautojams atstovaujanti asociacija siekia atidėti sprendimą, kuriuo nuo gegužės būtų įvesti kasos aparatai turgavietėse. Tuo tarpu finansų ministrė Ingrida Šimonytė teigia, kad teisės aktą priimti būtina, o vėliau bus galima jį tobulinti.
Centrinis Kauno turgus
Centrinis Kauno turgus / „Urmas“ nuotr.
Temos: 1 Prekės

Lietuvos smulkiųjų verslininkų ir prekybininkų asociacijos pirmininkė Zita Sorokienė trečiadienį Seimo konservatorių frakcijoje teigė, kad valdžios atstovai su prekybininkais konstruktyviai nebendrauja, todėl neatmetė, kad dėl kasos aparatų bus rengiamas mitingas.

„Mes garantuojame, kad 10 tūkstančių tikrai bus, bet aišku, kad mūsų žmonės vienysis“, – žurnalistams sakė Z.Sorokienė.

Jos teigimu, asociacija iš Finansų ministerijos ir kitų valstybės institucijų pirmiausiai norėtų gauti atsakymus į pateiktus klausimus ir, atsižvelgusi į juos, pateikti savo pasiūlymus dėl kasos aparatų.
Z.Sorokienės žodžiais, kasos aparatų įvedimas yra smulkiojo verslo žlugdymas ir siekimas monopolizuoti rinką, išstumiant iš jos nedidelius prekybininkus.

Vyriausybė projektą dėl kasos aparatų įvedimo planavo svarstyti kitą savaitę. Finansų ministrės teigimu, jį galima atidėti dar savaitei, tačiau pats sprendimas turi būti priimtas kuo anksčiau, kad verslas spėtų pasiruošti jį įgyvendinti.

„Vyriausybė norėtų turėti pakankamai ilgą nuo sprendimo iki įsigaliojimo terminą dėl to paties verslo interesų. Todėl, kad reikia nusipirkti kasos aparatus: jie turi būti prieinami rinkoje. Toks atidėliojimas, manau, kad savaitė nebūtų didelė problema, bet turi būti ne mažiau kaip trys mėnesiai, kad būtų galima techniškai pasiruošti“, – sakė finansų ministrė.

Ji patvirtino, kad jeigu bus konstruktyvių pastabų dėl reglamentavimo, sprendimą iki jo įsigaliojimo bus galima patobulinti.  Vyriausybė norėtų turėti pakankamai ilgą nuo sprendimo iki įsigaliojimo terminą dėl to paties verslo interesų. Todėl, kad reikia nusipirkti kasos aparatus.

„Mitinguoti, piketuoti ir kitaip reikšti nuomonę Lietuvoje yra kiekvieno demokratinės šalies piliečio teisė. Manau, kad tai nėra konstruktyvus klausimo sprendimo būdas, nes konstruktyviai galima pateikti pastabą, tobulinti sprendimą ir tokiu būdu gauti abipusę naudą“, – teigė I.Šimonytė.

Ji patvirtino nemananti, kad kasos aparatais bus sunku naudotis, kaip baiminasi Z.Sorokienė.
„Galbūt žmonės baiminasi paties aparato, tačiau žmonės dirba kompiuteriais. Mes esame valstybė, kurioje yra daugiausiai mobiliųjų telefonų ir visokios kitokios išmanios įrangos, todėl kasos aparatai nėra kažkoks baubas – prieš dešimt metų jais išmoko dirbti mikroautobusų vairuotojai, manau, kad to išmoks ir kiekvienas prekyvietės darbuotojas“, – sakė I.Šimonytė.

Galutinį nutarimą dėl kasos aparatų Vyriausybė ketina priimti sausį. Juos siūloma įvesti nuo vasario 1 dienos, iš pradžių kompensuojant 100 proc., o vėliau – 80–50 proc. jų kainos.
Lietuvoje šiuo metu yra 108 turgavietės, turinčios dengtus paviljonus.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius