-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2011 12 16

Turizmo departamento vadovė: „Kauno turizmo sektoriaus augimas yra fantastiškas“

Lietuvos valstybinio turizmo departamento (VTD) atstovai penktadienį Kaune pristatė turizmo situaciją šalies regionuose, perspektyvas ir vizijas. Pasak VTD direktorės Raimondos Balnienės, tokių sėkmingų turizmui metų Lietuvoje dar nėra buvę. „Šiemet viršysime prieškrizinį lygį“, – optimizmo neslėpė direktorė, Kauno turizmo sektoriaus augimą pavadinusi fantastišku.
Lietuvos valstybinio turizmo departamento direktorė Dr. Raimonda Balnienė
Lietuvos valstybinio turizmo departamento direktorė Dr. Raimonda Balnienė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Pasaulio turizmo sektorius per 2011 m. išaugo 4,5 proc., Europoje fiksuojamas 6 proc. augimas, o Lietuvoje – net 20 proc. Šiais metais šalyje apsilankė 1,75 mln. turistų, o pernai šis skaičius siekė 1 mln. Paskaičiuota, kad praėjusiais metais kiekvienas atvykėlis Lietuvoje paliko beveik po 2 tūkst. litų.

Turizmo plėtros augimas Kaune beveik pasivijo bendrą šalies vidurkį ir siekia 18 proc. Daugiausia į miestą atvyksta vokiečių, suomių, baltarusių, lenkų, rusų ir latvių, o ilgiausia (2–3 naktims) linkę apsistoti suomiai, švedai ir britai.

„Džiugu, kad dėmesys rodomas ne tik Vilniui, Druskininkams, Neringos miestui, bet ir Kaunui. Tai iš dalies ir mūsų darbo pripažinimas, ir departamento bei miesto bendradarbiavimo rezultatas. Prisimenu, kai 2008 metais tik buvo kalbama apie „Ryanair“ bazės steigimą, o štai šiandien oro uosto keleivių srautas jau išaugęs dvigubai, ir peržengė 800 tūkstančių ribą. Miesto vadovybė dės visas pastangas, kad nuo 2014 metų pro Kauną eitų ir geležinkelio „Rail Baltica“ vėžės atšaka. Tikiu, kad oro uosto pavyzdys pasitvirtins ir Kauno geležinkelio stoties atveju, nes Europos patirtis rodo, jog Europos turistai mėgsta ne tik lėktuvus, bet ir traukinius“, – teigė miesto meras Andrius Kupčinskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius