Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Turtingiausias Seimo narys 2020 m. buvo A.Guoga, mažiausiai deklaravo V.Gapšys

Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) paskelbė beveik 48 tūkst. viešų turto deklaracijų duomenų išrašų pagal pateiktas metines gyventojų (šeimos) turto deklaracijas už 2020 m. Tarp Seimo narių turtingiausias buvo dabar jau buvęs parlamentaras Antanas Guoga, jo deklaruoto turto vertė siekė daugiau nei 17 mln. eurų. Mažiausiai deklaravo su Darbo partija išrinktas Vytautas Gapšys – 3,5 tūkst. eurų.
ANtanas Guoga ir Vytautas Gapšys
Antanas Guoga ir Vytautas Gapšys / 15min nuotr.

Su visu VMI paskelbtu sąrašu susipažinti galite čia.

„Šiais metais turto deklaracijas dėl užimamų pareigų turėjo pateikti daugiau kaip 102 tūkst. gyventojų, iš kurių apie 101 tūkst. savo pareigą atliko laiku“, – teigia VMI viršininko pavaduotojas dr. Martynas Endrijaitis, pridurdamas, jog nedeklaravusių turto dar yra apie 1,1 tūkst. gyventojų, kurie jau sulaukė VMI priminimų ir turėtų tai padaryti nedelsdami.

Tarp Seimo narių 2020 metais milijonierių buvo ir daugiau – didesnį nei milijono eurų vertės turtą ir turimas pinigines lėšas deklaravo trys parlamentarai. Seimą jau palikusio A.Guogos daugiau nei 17 mln. eurų yra didžiausia deklaruota suma.

Didžiausią A.Guogos turto dalį sudaro akcijos (daugiau nei 14 mln. eurų), taip pat nekilnojamasis turtas (butai, namai, žemės sklypai) Lietuvoje ir užsienyje. Palyginti su 2018 metais, kai A.Guoga irgi privalėjo deklaruoti turtą kaip Europos Parlamento narys, jo turtas sumažėjo daugiau nei 10 mln. eurų.

Antrasis turtingiausių Seimo narių sąraše yra Valdemaras Valkiūnas su deklaruota beveik 4,9 mln. eurų suma, kuri apima deklaruotą turtą ir pinigines lėšas.

Arminas Lydeka nurodo turįs 1,05 mln. eurų, jis užbaigia Seimo milijonierių trejetuką.

Arti yra ir Kazys Starkevičius, jis deklaravo turįs turto ir lėšų beveik 949 tūkst. eurų. Valiaus Ąžuolo deklaracijoje – 738 tūkst. eurų, Kęstučio Mažeikos – beveik 670 tūkst. eurų.

Toliau pirmajame turtingiausių Seimo narių sąraše rikiuojasi Jonas Pisnkus su daugiau nei 627 tūkst. eurų, Remigijus Žemaitaitis, kurio turto vertė – daugiau nei 613 tūkst. eurų, Juozas Baublys su 561 tūkst. eurų ir Vidmantas Kanopa, deklaravęs kiek daugiau nei pusę milijono eurų.

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen – 21-a, jos deklaruoto turto vertė siekia kiek daugiau nei 305 tūkst. eurų.

Iš viso VMI pateiktame sąraše yra 128 Seimo nariai. Premjerė, ministras patenka į atskirą sąrašą.

Mažiausias sumas deklaravo „valstietė“ Agnė Širinskienė – 8 tūkst. eurų, Laisvės partijos atstovas Tomas Vytautas Raskevičius – 6,6 tūkst. eurų, Beata Petkevič – 4 tūkst. eurų ir „darbietis“ Vytautas Gapšys, nurodęs, kad turto turi viso labo už 3,5 tūkst. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius