-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 11 29 /15:15

TV3 televizija nutraukė sutartį su programų rengėja Rūta Janutiene ir jos komanda

TV3 televizija vienašališkai nutraukė sutartį su laidų „Kodėl?“ ir „Paskutinė instancija“ vedėja Rūta Janutiene ir jai talkinusia komanda.
Rūta Janutienė
Rūta Janutienė / Viganto Ovadnevo nuotr.

Šiuo metu atostogaujanti Rūta Janutienė 15min.lt patikino, kad šią naujieną TV3 televizija jai pranešė dar prieš pora dienų, žurnalistė apie sutarties nutraukimą sužinojo iš „paslaptingo elektroninio laiško“.

„Gavau, rodos, užvakar tokį keistą laišką, ir galvojau, kad čia kolegos pokštauja. Žinote, mano laidos visada buvo populiariausiųjų dešimtuke pagal reitingą, tad TV3 ne kartą sakė, kad kas jau kas, Rūta, bet su tavim tai viskas tikrai gerai“, – 15min.lt pasakojo žurnalistė.

Moteris įsitikinusi: viskas, kas vyksta, yra skandalo, prieš kelias dienas kilusio dėl R.Janutienės ruoštos laidos apie prezidentę Dalią Grybauskaitę, tęsinys.

„Kitaip ir būti negali, esu šimtu procentu įsitikinusi. Pas mus vyksta dabar kaip Rusijoj – išimami nepalankūs. Aš pirmoji užkliuvau, o pirmieji tam pasidavė TV3“, – tiesiai šviesiai nuomonę išsakė ji neatmesdama galimybės, kad TV3 sprendimui įtakos galėjo turėti net Prezidentūra.

R.Janutienė pripažįsta, kad nemalonumų su TV3 patyrė ir anksčiau, Seimo rinkimų laikotarpiu.

„Tada jie tiesiog žudė visą publicistiką. Liepė mums daryt laidas apie belenką, tik ne apie politiką, nes rinkimai ir negalima, žodžiu. Tai gavosi, kad galima daryt apie viską, tik ne apie tai, kas žmonėms svarbu ir įdomu. Natūralu, kad reitingas krito“, – sakė pašnekovė, tačiau pabrėžė, kad net su kritusiu reitingu josios laidos vistiek sukiojosi populiariausiųjų gretose.

Paklausta, kokius argumentus dėl priimto sprendimo žurnalistei pateikė TV3 televizija, R.Janutienė patikino, kad jai niekas nieko neaiškino. „Jokių argumentų man nepateikė. Sakau, gavau laišką, nepatikėjau, po to pasirodė, kad iš tiesų“, – sakė ji.

Ką veiks po sutarties su TV3 televizija nutraukimo žurnalistė kol kas nežino: „Visų pirma pamėginsiu kaip nors pabaigti savo savaitės trukmės atostogas – pirmas po pusantrų metų. Tada jau žiūrėsim – dirbsim, galvosim.“

15min.lt suteikė galimybę skaitytojams pamatyti tai, ko neparodė TV3, nusprendusi netransliuoti laidos

TV3 televizija: išsiskyrė televizijos ir Rūtos požiūriai į darbo kokybę

Kaip teigiama televizijos BNS atsiųstame pranešime, išsiskyrė R.Jaunutienės ir televizijos požiūriai į darbo kokybę.

„Apgailestaujame, kad Rūtos ir televizijos požiūriai į etiką bei žurnalisto darbo kokybę išsiskyrė – vietoje dialogo ir tobulėjimo buvo pasirinktas sąmokslų teorijų kelias. Kategoriškai atmetame bet kokias spekuliacijas šia tema – TV3 siekia pateikti savo žiūrovams kokybiškas laidas ir nedalyvauja jokiose politinėse kampanijose ir visada remia laisvą žodį. Esame įsitikinę, kad net geriausiu save laikantis žurnalistas privalo laikytis įstatymų, etikos normų, tobulėti ir vengti tendencingumo“, – teigiama TV3 televizijos BNS atsiųstame pranešime.

Televizija teigia, kad per pastaruosius kelis metus R.Janutienės sukurtos programos įvairių žurnalistų savireguliacijos, valstybės institucijų bei teismų buvo daugiau nei penkis kartus pripažintos pažeidžiančios įstatymus ar etikos normas.

„TV3 televizija bandė kartu su Rūta diskutuoti apie TV3 požiūrį į žurnalistiką ir vertybes. Kartu su Rūta bei kitais laidų rengėjais tobulinome Etikos kodeksą, aptarėme jo laikymąsi. Manėme, kad diskusija buvo konstruktyvi ir vedanti link profesionalios žurnalistikos puoselėjimo mūsų kompanijoje ir visoje Lietuvoje. Buvome net pasiryžę susitaikyti su tuo faktu, kad Rūtos Janutienės kuriamos programos pastaruoju metu yra vis mažiau žiūrimos ir ji nevykdo sutartyse su TV3 numatytų žiūrimumo rodiklių“, – rašoma pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius