Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 07 04

Tvarkai Palangoje užtikrinti mestos ir pasieniečių pajėgos

Ilgąjį savaitgalį į Palangą atvykus milžiniškam poilsiautojų skaičiui, tvarkai kurorte užtikrinti skirtos ir pasieniečių pajėgos. Jos stojo į bendrus su policininkais patrulius.
Baltijos pajūrį nuklojo šimtai tūkstančių poilsiautojų
Baltijos pajūrį nuklojo šimtai tūkstančių poilsiautojų / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Pakrančių apsaugos rinktinės Palangos užkardos pasieniečiai nuo penktadienio atėjo pagalbon Palangos policijai. Mat ilgąjį savaitgalį į kurortą plūstelėjus šimtams tūkstančių poilsiautojų, atitinkamai išaugo ir pajėgumų poreikis viešajai tvarkai užtikrinti.

Pasieniečiai stojo į bendrus patrulius – tokius ekipažus sudaro po vieną VSAT ir policijos pareigūną. Pavyzdžiui, šeštadienį taip atsirado galimybė po Palangą patruliuoti ir į iškvietimus reaguoti penkiems ekipažams. Be trijų Palangos užkardos pasieniečių, rimčiai ir tvarkai kurorte užtikrinti taip pat skirtas VSAT kinologas su tarnybiniu šunimi bei Pakrančių apsaugos rinktinės Specialiosios paskirties pareigūnas.

Su policininkais pasieniečiai patruliuoja ne tik mieste, bet ir paplūdimyje, kur šiomis dienomis irgi padaugėjo pažeidimų, ypač dėl alkoholio padauginusių asmenų.

Beje, pasieniečiai ne tik patruliuoja pėsčiomis ar kurorte naudojasi savo tarnybiniu transportu. Poilsiautojai neturėtų nustebti išvydę pasieniečio uniformą dėvintį ir policijos ženklais pažymėtu riedžiu užduotis atliekantį pareigūną, nes bendram reikalui vienijami ne tik žmogiškieji ištekliai, bet ir dalijamasi techninėmis priemonėmis.

Per praėjusią parą, šeštadienio 18 val. duomenimis, VSAT pareigūnai dalyvavo užkardant 4 viešosios tvarkos atvejus, taip pat lydėjo iki areštinės sulaikytus neblaivius ar muštynėse dalyvavusius asmenis.

Prireikus VSAT Pakrančių apsaugos rinktinė skirtų ir dar daugiau pajėgų pagalbon policijai, kad Palangoje būtų užtikrintas poilsiautojų saugumas ir viešoji tvarka.

Pastaruoju metu įprasta, kad įvairiuose šalies pasienio rajonuose VSAT pareigūnai teikia pagalbą policijai užtikrinant viešąją tvarką, reaguojant į iškvietimus, patruliuojant ir panašiai. Atokiose pasienio ruožo ar prie jo esančiose teritorijose, kur artimiausi policijos komisariatai yra tolėliau, kolegoms dabar padėti pasitelkiami pasieniečiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius