Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 08 02

„Tvarkiečiai“ keturis viceministrus renkasi iš 15 kandidatų

Kandidatus į viceministrus „Tvarka ir teisingumas“ renkasi iš mažiausiai 15 kandidatų, dalis jų gali atsisakyti kandidatūros dėl reikalavimo gauti Specialiųjų tyrimų tarnybos pažymą, sako partijos vicepirmininkas Kęstas Komskis.
Kęstas Komskis
Kęstas Komskis / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

„Klaipėdiečiai pasiūlė realų kandidatą į Ūkio ministeriją (viceministrus), manau, jis tiktų ir į Finansų viceministrus. Yra visai realus kandidatas iš Kauno miesto ir į Vidaus reikalų ministerija. Šiandien, jei neklystu, yra apie 15 kandidatų“, – BNS sakė K.Komskis, šeštadienį dalyvaudamas „Tvarkos ir teisingumo“ sąskrydyje Telšių rajone prie Lūksto ežero.

Anot jo, galutiniai sprendimai, ką siūlyti, gali būti priimti sekmadienį, pasikalbėjus su visais kandidatais į viceministrus, tačiau paskutinį žodį esą tars patys ministrai.

Klaipėdiečiai pasiūlė realų kandidatą į Ūkio ministeriją viceministrus, manau, jis tiktų ir į Finansų viceministrus. Yra visai realus kandidatas iš Kauno miesto ir į Vidaus reikalų ministerija. Šiandien, jei neklystu, yra apie 15 kandidatų, – sakė K.Komskis.

Jis taip pat tvirtino, kad partijos vadovybė nusprendė ministrams leisti rinktis iš kelių kandidatų. Taip pat esą tikėtina, kad dalis jų gali atkristi dėl reikalavimo iš Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) gauti pažymą apie skaidrumą.

„Kai gausime kandidatus, dėl kurių apsispręsime, prašysime (STT – BNS) pažymų. Nenorime gadinti žmonėms gyvenimo, nes tas „juodasis sąrašas“ išgąsdino labai daug rimtų žmonių, kurie patys sako – gal reikia pasitikrinti, gal aš pats nebepraeisiu“, – sakė K.Komskis.

„Tvarkiečiai“ turi keturias dar nepaskirtų viceministrų pozicijas.

Finansų ministerijoje partija siūlys pamainą buvusiam viceministrui Vytautui Galvonui, kuris į ministerija negrįžo po kilusių įtarimų dėl neva paimtos paskolos iš lošimų bendrovės savininko.  

Aplinkos ministerijoje kandidatas bus siūlomas vietoje Almanto Petkaus, Vidaus reikalų – vietoje Algimanto Juocevičiaus. Abu viceministrai žiniasklaidoje įvardyti kaip figūruojantys STT medžiagoje.

Dar viena viceministro vieta atsilaisvino Ūkio ministerijoje, viceministrui Kęstučiui Trečiokui tapus aplinkos ministru.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius