-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 05 05 /12:28

„Tvarkiečiai“ palieka Vilniaus valdančiąją koaliciją

Partijos „Tvarka ir teisingumas“ atstovai Vilniaus taryboje palieka valdančiąją koaliciją, kaltindami valdančiuosius liberalus nesugebėjimu spręsti esminių miesto klausimų.
Vilniaus miesto savivaldybė
Vilniaus miesto savivaldybė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Partija pranešė, kad sprendimas priimtas trečiadienį partijos valdybos posėdyje.

„Liberalai klimpsta fragmentiškų sprendimų labirintuose, nesugeba tvarkyti ir valdyti esminių viešųjų reikalų bei prisiimti pilnos atsakomybės vadovaujantis vietos gyventojų interesais. Miesto biudžeto skola toliau auga, komunalinių paslaugų kainos pasiekė neregėtas aukštumas, savivaldybių įmonių valdymas ir kadrų politika neatlaiko jokios kritikos. Mes negalime toliau prisiimti politinės atsakomybės už tokią liberalų veiklą, todėl rekomenduojame mūsų deleguotiems atstovams pasitraukti į opoziciją“, – pranešime cituojamas partijos pirmininkas Rolandas Paksas.

Meras, valdančiųjų liberalų atstovas Remigijus Šimašius sako iki šiol iš „tvarkiečių“ nesulaukęs „nei užuominų, nei priekaištų“ bei stebisi, jog šie nusprendė apie pasitraukimą pranešti nebandę prieš tai aptarti problemų su koalicijos partneriais.

„Kadangi tai yra paskelbta per spaudą, manau, kad žmonėms tiesiog reikia dėmesio prieš Seimo rinkimus, taip ir vertinu. O iš darbų pusės – turime aiškius darbus, jie vyksta pagal planą, kai kur greičiau, nei planuota, kai kur kiek atsiliekame. Diskusijos ir su pozicija, ir su opozicija priimamos ir yra atviros. O čia – tiesiog noras pritraukti spaudos dėmesio“, – sakė R.Šimašius.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Remigijus Šimašius
Luko Balandžio / 15min nuotr./Remigijus Šimašius

Jis žada aptarti situaciją su „Tvarkos ir teisingumo“ frakcijos atstovais artimiausiu metu, tačiau sako nežadantis įtikinėti likti koalicijoje.

„Koalicijos dauguma yra pakankamai tvirta ir užtenka tos daugumos, o kaip viskas rutuliosis, pažiūrėsime. Turbūt per anksti daryti išvadas tik pagal viešą pareiškimą. Bet kokiu atveju, logiška būtų pasišnekėti, labai įkalbinėti, jei žmonės nenori, turbūt, nėra reikalo, jų apsisprendimas“, – sakė jis.

„Tvarkiečių“ seniūnas taryboje Juozas Imbrasas sako, kad apie pasitraukimą koalicijos partnerių neinformavo, tačiau jų nepasitenkinimą sprendimais meras galėjo suprasti.

„Davėme suprasti kalbėdami, eidami, siūlydami visokius variantus – turėtų suprasti meras“, – sakė jis.

Plačiau apie sprendimą partijos atstovai ketina informuoti pirmadienį spaudos konferencijoje Seime.

„Tvarkos ir teisingumo“ frakcijai Vilniaus savivaldybėje priklauso trys „tvarkiečiai“ – Rimas Andrikis, Juozas Imbrasas ir Gediminas Rudžionis. „Tvarkiečiams“ palikus valdančiuosius, koalicijoje liktų keturios politinės jėgos, kurioms priklauso 31 iš 51 tarybos nario: Liberalų sąjūdis, Tėvynės sąjunga – Lietuvos krikščionys demokratai, Lietuvos socialdemokratų partija ir partija „Lietuvos sąrašas“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius