Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 05 06

„Tvarkiečių“ frakcijoje – karštos dienos

„Pavasariniai saulės smūgiai šiandien jaučiami visur – ir Seime, ir vyriausybėje, ir kitose institucijose. Bet pas mus viskas – stabilu“, – tvirtina partijos „Tvarka ir teisingumas“ vadovas, europarlamentaras Rolandas Paksas, komentuodamas neramumus partijos frakcijoje Seime.
Partijos „Tvarka ir teisingumas“ būstinėje susirinkimas
Partijos „Tvarka ir teisingumas“ būstinėje susirinkimas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Frakcijos nariai neneigė, kad triukšmas kilo dėl prieš nepilnus dvejus metus prie jos prisijungusio buvusio „Drąsos kelio“ aktyvisto Valdo Vasiliausko – ypač dėl jo prasto vadovavimo partijos rinkimų štabui.

Labiausiai kantrybės neteko partijos senbuvis, Seimo Ekonomikos komiteto vadovas Remigijus Žemaitaitis: „Aš pats buvau kalbintas gal dešimt kartų, kad eičiau vadovauti, dirbti (rinkimų štabe – LRT.lt), bet V.Vasiliauskas pasiūlė rinkimų programą ir žadėjo mus nuvesti kone į šviesų rytojų. Sutikome su jo pasiūlymais, o išėjo taip, kad dabar reikia kitiems juodai dirbti. Praėjo metai, ir – vakuumas. Kur tai matyta, kad mūsų partijos nėra nei svarbiuose renginiuose, nei spaudoje. Ar, manot, kad aš šiaip sau pakalbėjau, ar dėl to, kad jau trūko kantrybė? Nė vienų tokių Seimo rinkimų dar nėra buvę. Anksčiau visi dirbdavome ir žinodavome, kas kur ką daro ir už ką atsakingas.“

Paguodos scenas stebėjo ir kolegos

Su LRT.lt bendravę kitų partijų atstovai Seime pasakojo, kad, stebint kaip pas „tvarkiečius“ taip pat iš „Drąsos kelio“ frakcijos perbėgęs Povilas Gylys posėdžių salėje guodžia V.Vasiliauską, atrodė, kad šį ištiko baisi nelaimė. O, pasirodo, jis jau drąsinosi sprukti iš „tvarkiečių“ rinkimų štabo vadovo pareigų, o gal ir iš frakcijos, bet P.Gylys stengėsi jį nuo tokių žingsnių sulaikyti.

„Yra bangelių, raibuliukų, bet į detales leistis nenorėčiau. Nekomentuosiu. Tai – mūsų frakcijos reikalai. Bet R.Žemaitaičio pareiškimai, esą iš frakcijos išėjęs Stasys Brundza (irgi į Seimą patekęs su „Drąsos keliu“ – LRT.lt) ir kiti – žmogžudžiai, atrodo nerimtai. Rimtas žmogus taip kalbėti negali“, – sakė P.Gylys.

Kad frakcijoje yra neramumų, neslėpė ir jos seniūnas Petras Gražulis: „Buvo ginčų, bet dabar viskas lyg ir aprimo“.

„Tvarkiečių“ senbuvis, Seimo vicepirmininkas Kęstas Komskis taip pat prasitarė, kad prieš kelias dienas frakcijoje buvo karšta: „Visi mes kartais pasikarščiuojame. Kažkas kažką pasako. Buvo diskusijų dėl R.Žemaitaičio pareiškimų, bet nenorėčiau to komentuoti.“

„Neišeinu. Girdėjau ir aš šitą gandą“, – teigė V.Vasiliauskas, pridurdamas, esą, deja, jam, kaip rinkimų štabo vadovui, teksią sunkiai dirbti, už ką nesitikįs sulaukti padėkos.

V.Vasiliauskas taip pat pridūrė, kad „jo kariaunoje R.Žemaitaičio nebus.“

Tačiau „tvarkiečių“ senbuviai ir pats R.Žemaitaitis tvirtino, kad jis Seimo rinkimuose dalyvaus.

Tuo metu „Tvarkos ir teisingumo“ partijos vadovas R.Paksas tvirtina, kad partijoje neramumų nėra.

„Pavasariniai saulės smūgiai šiandien jaučiami visur – ir Seime, ir vyriausybėje, ir kitose institucijose. Bet pas mus viskas – stabilu. Jei nuspręsiu kažką iš rinkimų [kampanijos – LRT.lt] patraukti, tai tą ir padarysiu“, – kalbėjo R.Paksas.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Rolandas Paksas
Luko Balandžio / 15min nuotr./Rolandas Paksas

Įsižeidęs paliko frakciją

Tai, kad „tvarkiečių“ frakciją krečia neramumai, patvirtino ir S.Brundzos sprendimas išeiti pas socialdemokratus.

Pasak jo, tokiam žingsniui jį pastūmėjo R.Žemaitaičio daugiau nei prieš mėnesį žiniasklaidoje išsakyti pasisakymai apie prie „tvarkiečių“ frakcijos prisijungusius „Drąsos kelio“ atstovus.

„Man tai yra absoliučiai protu nesuvokiami dalykai, tai yra naujai atėjusių žmogžudžių partijos atstovų – Vasiliauskų ir kitų – kurie būtent, tiesiai šviesiai galima sakyti, nužudė keturis žmones tam, kad pasidarytų sau „pjarą“ ir patektų į rinkimus. Aš tikrai nepritariu tokiai politikai ir nepritariu tokiems žingsniams, kad partija kitų žmonių nelaimėmis, bėdomis turi daryti rinkiminį trampliną. Tai yra amoralu, negražu ir trumparegiška, juolab kad tokie prisišlieję žmonės labai greitai pabėga kitur, ieškodami laimės, kaip nutiko su V.Vasiliausku, kai nespėjo Seime apšilti kojų, pamatė kad su Neringa Venckiene nepasisekė, aišku, pinigų sau pasidarė, ir jau bėga kitur [kalba netaisyta]“, – buvo cituojamas R.Žemaitaitis portale tv3.lt kovo pabaigoje.

Pasak S.Brundzos, jis laukęs kelias savaites, kad „Tvarkos ir teisingumo“ prezidiumas ir frakcija Seime principingai įvertintų R.Žemaitaičio žodžius, o, to nesulaukęs, nusprendė trauktis ir perėjo pas socialdemokratus.

Į Seimą S.Brundza pateko pagal „Drąsos kelio“ partijos sąrašą po to, kai po apkaltos parlamentaro mandatą prarado šiuo metu JAV besislapstanti partijos įkūrėja ir lyderė N.Venckienė.

Tai – nieko asmeniško

Vertindamas S.Brundzos pasitraukimą iš frakcijos, R.Žemaitaitis teigė kalbėjęs ne apie jį asmeniškai: „Aš jo žmogžudžiu neišvadinau. Netaikiau [savo žodžių – LRT.lt] S.Brundzai. O kalbėjau apie „Drąsos kelio“ partiją. Gaila, kad S.Brundza priėmė mano žodžius asmeniškai. Manau, kad jis tikrai galėjo dirbti mūsų frakcijoje.“

Tačiau S.Brundza jaučiasi įžeistas ir teigia, kad, pasikonsultavęs su teisininkais, apsispręs, ar kreiptis į teisėsaugos institucijas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius