-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 08 01

Tvinstančioms Vilniaus gatvėms reikalingų milijonų nerandama, vairuotojams patariama „susimąstyti ir nevažiuoti“

Savaitgalį praūžusi liūtis Vilniaus gatves vėl pavertė ežerais, kuriuose stojo net sunkiasvoriai automobiliai. Valdininkai skėsčioja rankomis – miestas auga, o lietaus nuotekų sistema vis dar sena, todėl vanduo liejasi į gatves. Naujiems tinklams tiesti reikalingos milijoninės investicijos, kurių miestas neturi.
J. Kazlausko gatvė
Liūties suneštą smėlį ir akmenis komunalininkai žada sutvarkyti pirmadienį. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Geležinio Vilko ir Žalgirio gatvių sankryža patvinsta praktiškai per kiekvieną didesnę liūtį. Šeštadienį nušniokštęs lietus taip pat paskandino šią gatvę, užpylė ir ja važiavusias transporto priemones. Vandenyje strigo ne tik lengvieji, bet ir sunkiasvoriai automobiliai.

Vilniaus savivaldybės Miesto ūkio ir transporto departamento direktoriaus pavaduotojas Antanas Mikalauskas 15min.lt teigė, kad liūtis itin didelių nuostolių miestui nepadarė. Labiausiai nukentėjo automobilių vairuotojai, tačiau savivaldybės atstovas sakė manąs, kad jie patys turėjo būti atsargesni.

„Reikėjo žmonėms šiek tiek susimąstyti ir nevažiuoti. Kodėl gi reikėjo važiuoti, kai pliaupia tokia liūtis, gatve, galima sakyti, tekėjo srauni upė, o lietus pylė kaip iš kibiro“, – sakė A.Mikalauskas.

Didžiausias potvynis Geležinio Vilko gatvėje ties sankryža su Žalgirio gatve susidaro dėl to, kad čia subėga vanduo ir iš Geležinio Vilko, ir iš Ukmergės gatvių. Šią vietą supa aukščiausi kalnai Vilniuje, todėl ir suteka daugiausia vandens.

„Reikia naują lietaus nuotekų trasą kloti, daugiau nelabai čia ką padarysi. Kai kas nors sako, kad anksčiau vanduo tekėjo ir nebuvo problemų, primenu, jog anksčiau nebuvo tokių didelių rajonų, kaip Fabijoniškės, Šeškinė, Baltupiai, bei prekybos centrų su tokiomis didelėmis lietaus nuleidimo sistemomis. Prisijungė daugybė objektų, o trasa liko ta pati“, – aiškino A.Mikalauskas.

Statyti naujas trasas reikia didžiulių investicijų, kol kas miestas jų neplanuoja, motyvuodamas tuo, kad tam trūksta lėšų.

Per liūtis suneštus akmenis, smėlį komunalininkai žada sutvarkyti dar pirmadienį, tebuvo laukta, kada smėlis išdžius ir jį bus lengviau susemti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius