Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2008 11 02

Tvirtins Kuršių nerijos nacionalinio parko ir jo zonų ribų planą

Ministrų kabinetui kitą savaitę bus teikiamas Kuršių nerijos nacionalinio parko ir jo zonų ribų planas.
Jūra.
Jūra. / Kęstučio Vanago/BFL nuotr.

Valstybės saugomų teritorijų tarnybos parengtą dokumentą Vyriausybei teiks aplinkos ministras Artūras Paulauskas. Patvirtinus jį, pasak Neringos savivaldybės atstovės Sandros Vaišvilaitės, iki metų pabaigos galėtų būti patvirtintas ir Neringos bendrasis planas. Tiesa, prieš tai dabartinį jo variantą numatoma kiek pakoreguoti ir patiekti viešai diskusijai.

Anot Kuršių nerijos nacionalinio parko direktorės Aurelijos Stancikienės, parko ir jo zonų ribų planas yra tik „pajudėjimas iš mirties taško“, o norint patvirtinti bendrąjį planą, dar būtina pasitvirtinti Kuršių nerijos nacionalinio parko tvarkymo planą.

„Parko ir jo zonų ribų planas pragulėjo dvejus ar trejus metus stalčiuje, jeigu jis pagaliau pasieks Seimą, tai būtų pirmas žingsnis. Tai nesudaro prielaidų bendrajam planui tvirtinti, jis tik numato, kur yra kokie draustiniai, kur rezervatas, kur rekreacinė, kur gyvenamoji zona. Tai, be abejonės, geras žingsnis, bet tai tik pati pradžia, išjudėjimas iš mirties taško“, – BNS aiškino A.Stancikienė.

Jos teigimu, nesant Kuršių nerijos nacionalinio parko tvarkymo planui, bendrasis planas turi būti parengtas pagal generalinio plano sprendinius.

„Dabartinis bendrasis planas neatitinka generalinio plano sprendinių. Aš neįsivaizduoju, kaip jį galima tvirtinti, aš būsiu ta, kuri kreipsis į teismą, jei jį bus pabandyta patvirtinti“, – aiškino A.Stancikienė.

Kuršių nerija yra UNESCO saugoma teritorija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius