Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 06 09

Tylos akcija prieš Vilniaus Kalvarijų turgavietės nuomą

Vilniaus savivaldybė grįžta prie Kalvarijų turgaus nuomos klausimo. Gegužės 12 d. vykęs svarstymas miesto tarybos posėdyje sulaukė audringos turgaus prekeivių reakcijos. Metę darbus jie susirinko į tarybos posėdžių salę, kur išsakė savo nepasitenkinimą – klausimas dėl nuomos konkurso buvo atmestas. Šiandien prekiautojai ketina būti santūresni ir balsavimo tarybos posėdyje metu surengti tylos akciją.
N.Prišmontienė sakė, kad negavę leidimo mitinguoti prekeiviai rinksis į tylos akciją tarybos posėdžių salėje.
N.Prišmontienė sakė, kad negavę leidimo mitinguoti prekeiviai rinksis į tylos akciją tarybos posėdžių salėje. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Tylos akcijos turgaus prekiautojai nusprendė imtis po to, kai negavo leidimo surengti protesto mitingą. „Į savivaldybę kreipėmės prieš savaitę su prašymu išduoti leidimą mitingui, tačiau mums buvo pasakyta, kad tuo metu Europos aikštėje vyks koncertas. Tačiau prekiautojai nusprendė vis tiek nutraukti darbus ir ateiti į tarybos posėdžių salę. Tai bus tylos akcija su juodais kaspinais. Norime ten būti, matyti, kaip tarybos nariai balsuoja“, – sakė asociacijos „Kalvarijų turgus visiems“ atstovė Nijolė Prišmontienė.

Pirmadienį laikinąja turgaus direktore tapusi Genovaitė Karolina Meilūnienė teigė, kad nuomai ji pritartų, tačiau nuomos sąlygas dar reikia derinti. „Neseniai taryba pasiūlymui dėl turgavietės nuomos nepritarė. Dabar sąlygos šiek tiek pakeistos, tačiau prekybininkai vis tiek labai nenori, kad ateitų privatininkai, nepasitiki jais“, – sakė naujoji turgavietės direktorė.

Pati G.K.Meilūnienė, kuri yra ir Vilniaus miesto tarybos narė, sulaukė opozicinių frakcijų nepasitenkinimo. „Tvarkos ir teisingumo“ frakcija kreipėsi į Vyriausiąją rinkimų komisiją, kad būtų panaikintas jos, kaip tarybos narės, mandatas, nes naujosios pareigos Kalvarijų turgavietėje, nors ir einamos laikinai, nesuderinamos su buvimu tarybos nare.

Bus rekonstruojama etapais

Anot mero patarėjo Kęstučio Binkausko, teikiant tarybai pakartotinai tvirtinti nuomos konkurso nuostatus, projektas buvo pakoreguotas, atsižvelgta tiek į tarybos narių, tiek į prekiautojų pastabas. „Naujajame projekte numatoma, kad turgavietė turi būti rekonstruojama etapais, užtikrinant, jog veikla nebus nutraukta ir žmonės galės visą laiką dirbti“, – kaip vieną iš pakeitimų išskyrė mero patarėjas.

Siekdami išnuomoti Kalvarijų turgavietę 25 metams savivaldybės vadovai tikina, kad tai vienintelė išeitis turėti modernią prekyvietę, kuri galėtų konkuruoti su prekybos centrais. Teigiama, kad trigubai didesnė turgavietė atneša miestui kur kas mažesnes pajamas negu Halės turgus: Kalvarijų turgavietės per metus sumokami mokesčiai siekia iki 400 tūkst., Halės – 1,6 mln. Lt. Kalvarijų turgavietės prekeiviai teigia negaunantys konkrečios informacijos, kokiomis sąlygomis žadama nuomoti turgavietę ir ar jie po atnaujinimo neatsidurs gatvėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius