Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 10 21

Tyrimas: penktadalis Europos paauglių susiduria su žalingo turinio informacija internete

Daugiau nei penktadalis (22 proc.) 11–16 metų amžiaus paauglių susiduria su žalingo turinio informacija internete, rodo tarpinė 25 Europos Sąjungos (ES) šalyse atliekamo tyrimo „ES vaikai internete II“ ataskaita.
Vaikinas prie kompiuterio
Vaikinas prie kompiuterio / Kęstučio Vanago/BFL nuotr.
Temos: 2 Tyrimas Internetas

Kaip teigiama Mykolo Romerio universiteto išplaitntame pranešime, šie rezultatai gauti apklausus 23 tūkst. Europos 9–16 metų vaikų, tarp jų ir 1 tūkst. vaikų iš Lietuvos.

Nustatyta, kad 12 proc. apklaustųjų internete susidūrė su informacija, susijusia su neapykanta, 11 proc. – anoreksija, 8 proc. – savęs žalojimu, 7 proc. – psichoaktyvių medžiagų naudojimu, 5 proc. – savižudybe.

Lietuvos vaikų aktyvumas internetinėje erdvėje vertinamas kaip gana aukštas, jie pasižymi gerais naudojimosi internetu įgūdžiais, tačiau tuo pačiu yra mažai apsaugoti nuo pornografinio turinio medžiagos internete, yra tarp dažniausiai nusprendžiančių susitikti su internete susipažintais asmenimis.

Tarpinėje ataskaitoje nurodoma, kad berniukai, ypač paaugliai, dažniau susiduria su seksualiniais vaizdais internete, tuo tarpu paauglės mergaitės šiek tiek dažniau gauna nepadoraus arba įžeidžiančio turinio žinutes internetu. Mergaites paprastai nuliūdina susidūrimas su tokio pobūdžio informacija.

Nustatyta, kad interneto prieigos būdai yra įvairūs – 48 proc. vaikų naudojasi internetu savo miegamuosiuose ir 31 proc. naudojasi mobiliu telefonu ar kitomis nešiojamomis priemonėmis. Taip pat ataskaita rodo, kad pusei vaikų lengviau būti savimi internetinėje erdvėje, nei realiame gyvenime.

Projektą koordinuoja mokslininkų grupė iš Londono Ekonomikos ir Politikos mokslų mokyklos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius