Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 08 31

Ugniagesiai pataria, kaip elgtis masinių renginių metu

Po vasaros atostogų rugsėjis Lietuvos gyventojus pasitinka masinių renginių gausa. Jau trečiadienį startuoja Europos krepšinio čempionatas, sutrauksiantis į sporto arenas minias sirgalių, į naujųjų mokslo metu pradžiai skirtus šventinius renginius, koncertus suplūs būriai jaunimo, kaip ir kasmet tūkstančiai maldininkų sugužės į Šiluvoje vyksiančius Švč. Mergelės Marijos gimimo atlaidus. Kad šie renginiai praeitų sklandžiai ir juose nenukentėtų žmonės, Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas pataria gyventojams, kaip elgtis masinių renginių metu.
Klausytojų minia
Žmonių minia / Rūtos Dirmaitės nuotr.

Pasak ugniagesių, kad spūsties metu nesužeistumėte savęs ir kitų, eidami į juos, išsisekite ir išsiimkite iš kišenių aštrius daiktus. Patartina neryšėti kaklaraiščio, šalikėlio, skarelės, neavėti avalynės aukštais kulnais. Nepatariama stovėti arti scenos, rungtynių aikštės, nes kilus gaisrui, prasidėjus riaušėms, muštynėms ar panikai iš šios vietos būtų sunku pasišalinti.

Masinių renginių metu taip pat pavojinga būti šalia policininkų ar apsaugos darbuotojų, nes agresyviai nusiteikusi minia neretai savo agresiją nukreipia į specialiųjų tarnybų pareigūnus.

Nesiartinkite prie neblaivių ar nuo narkotikų apsvaigusių asmenų, nes jų elgesys ekstremaliųjų įvykių metu gali būti neprognozuojamas.

Kilus gaisrui ar panikai, laikykitės saugaus atstumo skubėdami  pro stiklines pertvaras ar stendus, nes spūsties metu galite būti  prispausti  prie sienų ar pertvarų ir patirti sunkių traumų.

Nepatartina eiti ir prieš minią, o jeigu į ją patekote, venkite atsidurti jos centre. Minioje nebandykite kabintis į kelyje pasitaikančius daiktus. Nepamirškite, kad joje didesnė tikimybė ne suklupti, o būti suspaustam. Spūsties metu sulenktas rankas reikia prispausti prie krūtinės. Tai padės palengvinti kvėpavimą ir apsaugos nuo suspaudimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius