Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 03 09

Ugniagesiai perspėja: pavasario polaidžiui reikia pasiruošti

Kauno apskrities priešgaisrinė gelbėjimo valdyba įspėja, kad stora sniego danga ir staigus atšilimas gali sukelti ne tik pavasario potvynius upėse ir upeliuose, bet ir gruntinio bei paviršinio vandens susikaupimą žemesnėse vietose.
Šį pavasarį vanduo jau sėmė kauniečių kiemus
Šį pavasarį vanduo jau sėmė kauniečių kiemus / Kauno apskrities priešgaisrinė gelbėjimo valdybos nuotr.

Pastarosiomis dienomis Kauno apskrities gelbėjimo valdyba gauna vis daugiau pranešimų apie vandens semiamus kauniečių kiemus bei namų valdas. Ne kartą gelbėtojams teko vykti padėti J.Staugaičio, Mokolų, Armoniškių gatvėse užtvindytų namų gyventojams.

Kauno apskrities priešgaisrinė gelbėjimo valdybos nuotr./Vandens apsemtas namas Kaune, Mokolų gatvėje
Kauno apskrities priešgaisrinė gelbėjimo valdybos nuotr./Vandens apsemtas namas Mokolų gatvėje

Dažniausiai gyventojai prašo išsiurbti vandenį iš jų namų valdų. Gelbėtojai ne visada gali padėti į nelaimę patekusiems žmonėms, jų turtui, kadangi nepašalinus potvynio priežasties, gruntinio ir polaidžio vandens siurbimas dažniausiai yra kova su vėjo malūnais ir norimo rezultato neduoda. Tiktai bendromis pačių gyventojų, gatvių priežiūros, komunalinių ir kitų specialiųjų tarnybų pastangomis galima išvengti nelaimės bei greitai pašalinti jos padarinius.

„Kovo antroje pusėje sinoptikai prognozuoja orų atšilimą, todėl jau dabar prašome gyventojų imtis būtinų priemonių, kad pavasario polaidis padarytų kuo mažesnę žalą“, – sako Kauno ugniagesiai.

Kauniečiai prašomi išvalyti drenažo ir lietaus kanalizacijos sistemas, lietaus surinkimo šulinių groteles, nukasti sniegą ir ledą nuo vandens pralaidų ties įvažiavimais į kiemus, išsivalyti atvirus vandens nuleidimo griovius, latakus. Gyventojams, kurių namų valdos yra galimoje pavasario polaidžio potvynio zonoje patariama iš anksto kreiptis į projektuotojus, statybos priežiūros, komunalinio ūkio, civilinės saugos, savivaldybių specialistus, kurie patars, o esant būtinybei patys imsis priemonių, kad būtų galima išvengti nelaimės.

Rekomenduojama ir apdrausti turtą, nes būna situacijų, kai išvengti užliejimo neįmanoma, net ėmusis visų atsargumo priemonių.

Apie semiamas vietas pirmiausia reikia informuoti seniūnijas bei savivaldybių administracijų atsakingus darbuotojus. O kilus realiai grėsmei žmonių sveikatai ir gyvybei kreiptis į ugniagesius gelbėtojus bendruoju pagalbos telefonu 112.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius