Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 09 14

Ugniagesiai protestus tęs Kaune prie „Žalgirio“ arenos

Ugniagesiai gelbėtojai tęsią nuo Europos krepšinio čempionato pradžios pradėtą protesto akciją, kuria reikalauja neatleidinėti ugniagesių, teisingai apmokėti už darbą ir spręsti įsisenėjusias problemas.
Ugniagesių gelbėtojų profesinė sąjungos akcija prie „Siemens“ arenos.
Ugniagesių gelbėtojų profesinė sąjungos akcija prie „Siemens“ arenos. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Protesto akcija vyks trečiadienį, rugsėjo 14 d., 17 val. Kaune, prie „Žalgirio“ arenos, kurioje tęsiasi Europos krepšinio čempionatas. Ugniagesių gelbėtojų profesinės sąjungos nariai protestuoti Kaune prie sporto arenos rinksis ir rugsėjo 15 d., likus vienai valandai iki krepšinio rungtynių pradžios.

Europos krepšinio čempionato sirgalių, svečių, žaidėjų ugniagesiai gelbėtojai prašys paramos griūvančiai priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo sistemai gelbėti, nes Vyriausybė, vidaus reikalų ministerija, Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas į Ugniagesių gelbėtojų profesinės sąjungos (UGPS) prašymus spręsti problemas, dėl kurių griūva gerai veikusi sistema – nekreipia dėmesio.

UGPS protestuoti nusprendė po to, kai sužinojo, jog Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas kreipėsi į savivaldybių merus, siūlydamas naikinti 40 savivaldybių ugniagesių gelbėtojų komandų. Jeigu tai bus įgyvendinta darbo neteks apie 300 nestatutinių ugniagesių gelbėtojų.

Kita ne mažiau svarbi problema – nepakankamas finansavimas. Menko finansavimo pasekmė – vietoj penkių statutinių ugniagesių viename skyriuje budi trys, taigi ir gaisro gesinti vyksta mažesnės sudėties komanda, taip pažeidžiami darbo saugos reikalavimai, nukenčia darbo kokybė, vis sunkiau užtikrinti tinkamą reagavimą į nelaimes. Dėl apgailėtino finansavimo PAGD nesukomplektuota daugiau nei 600 etatų.

Šios ir kitos įsisenėjusios problemos paskatino ugniagesius protestuoti ir viešai pasakyti, kad sistema griūva, o dėl to kalta tiek Vyriausybė, tiek vidaus reikalų ministerija, tiek ir PAGD.

Ugniagesių gelbėtojų profesinė sąjunga viena iš penkių Nacionaliniam pareigūnų profesinių sąjungų susivienijimui priklausančių profesinių sąjungų, susivienijimas vienija apie 4 tūkst. narių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius