Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 01 08

Ugniagesių vadovai aplankė sužalotą medikę, lankysis šarvojimo salėse

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento vadovai ketvirtadienį aplankė Panevėžio greitosios pagalbos felčerę, kuri buvo sužalota per tragišką avariją trečiadienį Panevėžio aplinkkelyje.
Tragiška avarija prie Panevėžio.
Tragiška avarija prie Panevėžio. / „Panevėžio balso“ nuotr.

Kaip 15min.lt sužinojo Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamente, į Panevėžį išvyko PAGD vadovas vidaus tarnybos generolas Remigijus Baniulis su pavaduotojais. R.Baniulis apsilankė ligoninėje ir kalbėjosi su greitosios pagalbos felčere, kurią, atvykusią į avarijos vietą, trečiadienį sužalojo ugniagesių automobilis.

Per šią visą Lietuvą sukrėtusią avariją žuvo dar du Panevėžio rajono greitosios pagalbos darbuotojai.

Medikai buvo atvykę į avariją, kurioje susidūrus dviem automobiliams žuvo Lietuvos kriminalinės policijos biuro pareigūnas. Dar vienas pareigūnas buvo sunkiai sužeistas ir vėliau ligoninėje irgi mirė.

Dvi tragedijas skyrė 10 min.

Tragiški įvykiai prasidėjo trečiadienį apie 11.10 val. Siaučiant pūgai ir slidžiame kelyje susidūrus dviem  automobiliams, medikai išskubėjo į pagalbą nukentėjusiesiems.

Į avarijos vietą buvo iškviesti ir ugniagesiai gelbėtojai, nes avarijos liudininkai pranešė, kad susidūrusiuose automobiliuose gali būti užspaustų žmonių.

Į nelaimės vietą atvažiavus ugniagesiams gelbėtojams, slidžiame kelyje sunkiasvorio ugniagesių automobilio vairuotojas susidūrė su viena mašina, vėliau apdaužė dar kelias, tarp jų ir greitosios pagalbos, ir rėžėsi į sužalotiesiems pagalbą teikiančių žmonių būrį.

Vėliau policija pranešė, kad, oficialiais duomenimis, per šią dvigubą avariją žuvo keturi žmonės, dar keturi buvo sužaloti.

Tragiškus incidentus toje pačioje vietoje skyrė vos 10 min. Ugniagesiai per incidentą nenukentėjo, tačiau buvo sužaloti keli kituose automobiliuose buvę žmonės.

Lankys šarvojimo sales

Ketvirtadienio pavakare R.Baniulis žada apsilankyti laidojimo namuose, kuriuose pašarvoti žuvę greitosios pagalbos vairuotojai. Laukiama atvykstant ir vidaus reikalų ministro.

Pareigūnai žada pareikšti užuojautą žuvusiųjų artimiesiems, padėti vainikų. Kartu su PAGD vadovybe į šarvojimo sales turėtų vykti ir į tragišką situaciją patekusi ugniagesių komanda.

„Įvyko tragedija, jos centre atsidūrė mūsų darbuotojai. Todėl departamento vadovybė mano, kad mūsų pareiga ne bėgti nuo atsakomybės, o palaikyti į nelaimę patekusius žmones. Nelaimės aplinkybes ir kaltininkus nustatys ir baus teisėsaugos institucijos, teismas. Mes nenorime atsiriboti nuo to, kas įvyko, todėl vadovai išvyko į Panevėžį", – 15min.lt žurnalistui sakė PAGD atstovas Giedrius Graičiūnas.

Ugniagesių atstovas taip pat teigė, kad ugniagesių sunkvežimį vairavęs gelbėtojas yra kvalifikuotas darbuotojas. Po avarijos jis ištiktas šoko, dėl nervinio sukrėtimo ugniagesys net buvo atsidūręs ligoninėje.

„Mes jį palaikome kaip savo darbuotoją. Kokia dalis jo kaltės yra šioje situacijoje, spręs teisėsauga. Mes galime pasakyti, kad jis kvalifikuotas, turintis didelę patirtį gelbėtojas, turi šeimą. Kaip specialisto mes jo tikrai nenurašome", – kalbėjo G.Graičiūnas.

Ragino susitelkti ir sąžiningai dirbti

Ketvirtadienį iš ryto po šios tragedijos ugniagesių vadovas R.Baniulis išplatino kreipimąsi į vadovaujamos tarnybos darbuotojus, kuriame rašoma:

„Gerbiami ugniagesiai gelbėtojai,

Šių metų sausio 7 d. Panevėžio aplinkkelyje įvykusi avarija nusinešė keturių žmonių gyvybes. Ši netektis suteikė daug skausmo žuvusiųjų artimiesiems, jų bendradarbiams ir draugams. Ji palietė ir kiekvieną iš mūsų.

Lemtis kelyje tądien suvedė tuos, kurie gelbsti kitus ir kuriems dažnai tenka dirbti drauge. Skaudžiausia, jog susiklosčiusios aplinkybės lėmė jų žūtį. To negalime nei pakeisti, nei atšaukti. Galime tik pasidalyti artimųjų skausmu. Todėl kreipiuosi į Jus visus ir prašau šiuo nelengvu metu susitelkti tolesniam darbui bei deramai vykdyti savo pareigas gelbstint žmonių gyvybes."

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius