Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 07 23

Ugniagesys pasipiktino „Kauno švaros“ pretenzijomis

Lįsti į ugnį nebijantis aleksotiškis ugniagesys išsigando, gavęs laišką iš „Kauno švaros“. Nors iki šių metų liepos vyriškis šiukšles išsiveždavo pats, jam priskaičiuota skola nuo praėjusių metų spalio.
A.Zujus nepripažįsta skolos „Kauno švarai“.
A.Zujus nepripažįsta skolos „Kauno švarai“. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Atkampioje Armoniškių gatvėje gyvenantis ugniagesys Aivaras Zujus ilgą laiką šiukšles iš namų išveždavo pats. Tačiau, gavęs įspėjimą, kad būtina sudaryti sutartį su „Kauno švara“, šių metų liepą jis taip ir padarė.

Vyriškis ilgai delsė manydamas, kad „Kauno švaros“ automobiliams bus neįmanoma žiemą, nevalomu keliuku, prisikasti prie jo namų.

Todėl atliekas jis veždavo pats į sąvartyną, už tai sumokėdamas po 20 litų.

Bet „Kauno švara“, laimėjusi savivaldybės skelbtą konkursą atliekoms išvežti ir tvarkyti, tapo monopolininke ir jokio pasirinkimo atliekų turėtojams nėra.

Šį mėnesį gavęs „Kauno švaros“ laišką, pranešantį, kad susikaupė daugiau kaip pustrečio šimto litų skola, A.Zujus pasipiktino. Jis teigė savo kieme nė karto nematęs šiukšliavežių automobilio, tad kodėl turi mokėti?

Vyras nuvyko ieškoti teisybės į „Kauno švarą“, bet nieko nepešė. Jam buvo paaiškinta: sutartis pagal miesto savivaldybės sprendimą turėjo būti pasirašyta nuo praėjusių metų spalio 1 d., taigi ir atliekų išvežimo paslauga turėjo būti suteikta. Apie tai A.Zujus neva įspėtas laišku, tariamai išsiųstu praėjusių metų spalį.

A.Zujus tvirtino jokio laiško negavęs, bet „Kauno švaros“ atstovai dievagojosi jį išsiuntę, nors to įrodyti negalėjo.

A.Zujus, paklausinėjęs kaimynus sužinojo, jog ir daugiau aleksotiškių gavo miesto tvarkdarių laiškų, reikalaujančių sumokėti skolas už paslaugas, nors anksčiau apie tai nebuvo įspėti.

„Kauno švaros“ kokybės ir reklamos skyriaus vadybininkė Rima Apolianskaitė paaiškino, jog nuo 2010 m. spalio 1 d., Kauno miesto savivaldybės sprendimu, visi kauniečiai privalo sudaryti sutartis su „Kauno švara“ atliekoms išvežti.

„Gyventojai buvo įspėti, kai kurie net du kartus. Jeigu A.Zujus pats vežė atliekas į sąvartyną, turi pristatyti tai įrodančius čekius“, – teigė R.Apolianskaitė.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius