-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2011 07 19

Ūkininkai Kauno merui Rimantui Mikaičiui apskundė tarybos narį, kuris, gindamas be leidimų prekiavusią dukrą, grasino uždaryti visus turgelius

Ūkininkai Kauno merui Rimantui Mikaičiui apskundė laikinosios sostinės tarybos bei Valstiečių liaudininkų sąjungos narį Kazimiero Nausėdą, kuris, gindamas be leidimų prekiavusią dukrą, grasino uždaryti visus turgelius.
Inauguracijos akimirkos
Meras R.Mikaitis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Politikas tokio savo elgesio nekomentuoja, bet pripažįsta gynęs mergaitę, pranešė Lietuvos televizijos naujienų tarnyba.

Konfliktas tarp ūkininkų ir K.Nausėdos kilo mobiliajame ūkininkų turgelyje Šančiuose. Savo užaugintu derliumi prekiaujantys žemdirbiai pasipiktino viena iš prekybininkių. Jie įtarė, kad ji prekiauja ne lietuviška produkcija ir dar apgaudinėja pirkėjus.

„Mes patikrinome tos produkcijos svorį, nes prekiavo be svarstyklių, buvo sudėta dėžutėse. Kai pirkėjas nusipirko, mes paprašėme, kad ateitų pas mus pasitikrinti. Mūsų svarstyklės kalibruotos, ir ten trūko gerokai“, – pasakojo ūkininkas Vytautas Šneideris.

„Paprašius pateikti dokumentus, ar tai yra iš tiesų savo užauginta produkcija, ta mergina nieko negalėjo pasakyti, tiktai pasakė, kad tuoj atvažiuos tarybos narys ir jums viską išaiškins. Atvažiavęs tarybos narys K.Nausėda absoliučiai nieko neaiškino, ar čia yra jo, ar ne jo produkcija, tiktai pradėjo sakyti: „Jei neprekiausiu aš, neprekiausite ir jūs. Aš uždrausiu tuos mobilius ūkininkų turgelius“, – kalbėjo ūkininkas Lorenas Mišeikis. Jei neprekiausiu aš, neprekiausite ir jūs. Aš uždrausiu tuos mobilius ūkininkų turgelius.

Panašius politiko grasinimus telefonu sako išgirdęs ir turgelių organizatorius. Anot jo, tarybos narys nėra sudaręs sutarties dėl prekybos turgelyje, nepateikė ir būtinų dokumentų.

„Pernai, kol dar nebuvo tarybos narys, jis buvo kartą atvažiavęs. Mes jam tą tvarką (paaiškinome - BNS), tai jis tą tvarką tikrai žinojo“, – teigė žemės ūkio kooperatyvo „Lietuviško ūkio kokybė“ direktorius Mindaugas Maciulevičius.

Anot ūkininkų, be leidimų prekiavusi politiko dukra turgelį paliko tik tada, kai pasirodė policija.

Tarybos narys neigė turguje grasinęs.

„Gerai, kad yra tie turgeliai, bet visiems turi būti vienodos sąlygos. Jei ta mergaitė neturėjo kokio leidimo, popierėlio, tai reikėjo padėt vaikui, o ne policiją kviesti. Aš tikrai kaip tėvas užstoju savo vaiką. Bet sutarčių su turgelio steigėjais nebuvome sudarę. Maniau, privalu, kad kiekvienas ūkininkas, sodininkas turi teisę bendradarbiauti ir prisijungti prie jų“, – sakė K.Nausėda.

Ūkininkai tarybos narį apskundė merui ir savivaldybės administracijai.

„Kreipsimės į savivaldybės etikos komisiją, tegul ji išsiaiškina visas aplinkybes, pasikviečia pareiškimą rašiusius, įvykį aprašiusius ir, galų gale, patį tarybos narį ir išsiaiškina viską“, – teigė Kauno meras Rimantas Mikaitis.

Tuo metu savivaldybės Viešosios tvarkos tarnybos specialistai – jie tarybos nario kvietimu per konfliktą lankėsi turgelyje – tvirtina politiko dukters ten nematę. Tad ir bausti už prekybą be leidimo jos negali.

Tačiau baudomis grasina pačiam ūkininkų turgelio organizatoriui. Esą turgus Šančiuose dirbo pažeisdamas prekybos viešosiose vietose taisykles. Šis sako, kad turgelis veikė privačioje teritorijoje, be to, mobilieji ūkininkų turgūs Kaune gyvuoja jau trejus metus ir iki šiol savivaldybė jokių leidimų esą nereikalavusi. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius