-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 02 24

Ūkio ministrui Dainiui Kreiviui VMI neturi priekaištų dėl mokesčių

Vilniaus apskrities valstybinė mokesčių inspekcija (VAVMI), patikrinusi ūkio ministro Dainiaus Kreivio mokesčių deklaracijas, informavo, kad mokesčių mokėtojui D.Kreiviui priekaištų dėl mokesčių neturi.
Dainius Kreivys
Dainius Kreivys / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Valstybinė mokesčių inspekcija paaiškina, kad D. Kreivio parduotos įmonės „Stamija“ akcijos buvo įsigytos iki 1999 metų, todėl jų pardavimo pajamos pagal LR Gyventojų pajamų mokesčio įstatymą neapmokestinamos. LR Gyventojų pajamų mokesčio įstatymo 26 straipsnio požiūriu neapmokestinamos „<...>gautos pajamos iš sutuoktinių, vaikų (įvaikių), tėvų (įtėvių), brolių, seserų, vaikaičių ir senelių <...>“.

VAVMI pažymi, kad išanalizavo mokesčių mokėtojo perleistų vertybinių popierių tretiesiems asmenims sandorius, dėl kurių galėjo ar galėtų atsirasti papildomų mokestinių prievolių. Įvertinusi įmonių, kurių akcijos buvo parduotos, to meto finansinę būklę ir rodiklius, VAVMI neturi pagrindo manyti, kad akcijų vertinimas galėtų pakeisti jau įvykdytas mokesčių mokėtojo mokestines prievoles.

„Pajamų deklaracijose nustatytos pildymo klaidos – informacija pateikta netinkamuose deklaracijos laukeliuose. Taip pat apgailestaudamas pripažįstu, jog deklaracijoje per neapdairumą liko neįrašytas naudoto automobilio pirkimas. VMI man suteikė laiko šioms klaidoms ištaisyti. Tai padarysiu nedelsdamas“, – sako D. Kreivys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius