-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2017 01 03

Ūkio viceministrais tapo R.Andziukevičiūtė-Buzė ir R.Burokas

Antradienį darbą pradėjo ūkio viceministrai Rugilė Andziukevičiūtė-Buzė ir Ramūnas Burokas.
Lietuvos jaunųjų socialdemokratų sąjungos pirmininkas Ramūnas Burokas
Ramūnas Burokas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Kaip praneša ministerija, 32 metų R.Andziukevičiūtė-Buzė kuruos eksporto, smulkiojo ir vidutinio verslo politiką, geresnio reglamentavimo ir profesinio mokymo klausimus.

R.Andziukevičiūtė-Buzė iki šiol buvo „Investuok Lietuvoje“ regionų plėtros grupės vadovė, taip pat yra dirbusi analitike Viešosios politikos ir vadybos institute, kaip projekto koordinatorė darbavosi Jungtinės Karalystės aplinkosaugos, maisto ir žemės ūkio ministerijoje, stažavosi Jungtinės Karalystės naujosios politikos institute ir ėjo kitas pareigas.

R.Andziukevičiūtė-Buzė Londono ekonomikos mokykloje įgijo magistro laipsnį, o Vilniaus tarptautinių santykių ir politikos mokslų institute baigė politikos mokslų bakalauro studijas.

31-erių R.Burokas bus atsakingas už ūkio plėtrą, pramonės ir turizmo politiką bei valstybės valdomas įmones.

R.Burokas prieš tapdamas ūkio viceministru ėjo Ministro Pirmininko Algirdo Butkevičiaus patarėjo socialinės apsaugos, investicijų ir turizmo klausimais pareigas. Jis taip pat yra dirbęs Seimo nario Juro Poželos padėjėju, Marijampolės savivaldybės mero, Seimo nario Albino Mitrulevičiaus padėjėju, Europos Parlamento Socialistų ir demokratų aljanso frakcijos sekretoriate dirbo komunikacijos projektų koordinatoriumi. R.Burokas Mykolo Romerio universitete baigęs socialinio darbo magistro studijas.

2016 m. gruodžio 21 d. darbą pradėjusi ūkio viceministrė Lina Sabaitienė kuruos Europos Sąjungos (ES) reikalus ir ES investicijų koordinavimą, inovacijų ir investicijų klausimus.

Ūkio ministro patarėjais nuo 2016 m. gruodžio mėnesio taip pat dirba Sergejus Tichomirovas ir Mindaugas Janulionis. S.Tichomirovas kuruoja prekių ir paslaugų reklamos, ES vidaus rinkos politiką, tarptautinius klausimus, M.Janulionis dirba ūkio ministro patarėju viešųjų ryšių klausimais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius