Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 02 05 /13:51

Ukrainos aktyvistams gydyti Lietuvos Vyriausybė skyrė 150 tūkst. litų

Sužeistiems Ukrainos aktyvistams gydyti Lietuvoje Vyriausybė trečiadienį skyrė 150 tūkst. litų.
Dmytro Bulatovas
Dmitrijus Bulatovas

Tokia suma iš Vyriausybės rezervo skiriama „atsižvelgiant į daugybinius ir sudėtingus nukentėjusiųjų kūno dalių ir organų pažeidimus bei traumas“, teigiama Vyriausybės pranešime spaudai.

Sveikatos apsaugos ministras Vytenis Andriukaitis Ministrų kabineto posėdyje sakė, kad kai kurios gydymo priemonės yra brangios.

Lietuvoje šiuo metu gydomi trys sužeisti Ukrainos protestuotojai, tarp jų – Dmitrijus Bulatovas, kuris teigė buvęs pagrobtas ir kankinamas

„Kai kurios priemonės yra brangios, akių protezo pirkimas yra ne mažiau 20 su viršum tūkstančių. Deja, lėšos yra tokios, kokios reikalingos planuojamam pacientų skaičiui gydyti“, – sakė ministras.

Vyriausybės kanclerio pavaduotojas Remigijus Motuzas posėdyje sakė, kad Lietuva paramą skiria pagal Vystomojo bendradarbiavimo ir humanitarinės pagalbos įstatymą.

Lietuvoje šiuo metu gydomi trys sužeisti Ukrainos protestuotojai, tarp jų – Dmitrijus Bulatovas, kuris teigė buvęs pagrobtas ir kankinamas. Jo istorija šokiravo tarptautinę bendruomenę ir dar paskatino kelis mėnesius trunkančius protestus prieš prezidentą Viktorą Janukovyčių.

Lietuvos užsienio reikalų ministerija teigia, kad Vilniuje gydomo D.Bulatovo „būklė atspindi aiškius ilgalaikio kankinimo ir žiauraus elgesio požymius“. Ministerijos teigimu, „atsiranda nuogąstavimų“, ar Ukraina tinkamai įgyvendina Jungtinių Tautų konvenciją prieš kankinimą ir kitokį žiaurų, nežmonišką ar žeminantį elgesį ir baudimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius